Wpis z mikrobloga

Kręcimy małysza, nie wiem co te deweloperuchy znowu knują ale z nami to nie przejdzie

Rząd planuje zniesienie obowiązku budowy określonej liczby miejsc postojowych towarzyszących budowie budynków mieszkalnych - wynika z projektu zmiany ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z usuwaniem skutków powodzi.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Parkingowy-horror-tylko-sie-poglebi-Rzad-planuje-zniesienie-obowiazku-budowy-miejsc-postojowych-przy-budowie-mieszkan-8828774.html

#nieruchomosci
12lat25cm - Kręcimy małysza, nie wiem co te deweloperuchy znowu knują ale z nami to n...

źródło: comment_uAh3CGAi1vQoFdjRMe99iq8xl3hmli59

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

poczytajcie czego to dotyczy, tylko specustawy na dodatek gmina może tam nadal wyznaczać limit miejsc tylko bardziej dowolnie bo wcześniej na sztywno był dolny limit 1,5 więc nic tu nie jest likwidowane ze deweloper dowolnie jak chce może robić

@yetix: już widzę smarowanie w urzędzie przez deweloperów, byle tylko zgoda została klepnięta.
U mnie za płotem deweloper chce stawiać bloki, i gdyby nie walki moje i sąsiadów to stały by
  • Odpowiedz
po co w ogóle był taki nakaz? jak ktoś chciał wybudować blok mieszkalny bez miejsc postojowych, to nie miał takiej możliwości?
  • Odpowiedz