Wpis z mikrobloga

Wełna Petralana - czy ktoś z Was jej używał, albo chociaż widział na jakiejś budowie? Najtańsza wełna na rynku, dostępna w wielu sklepach, ale nie ma w internecie żadnych opinii na jej temat. Tak jakby produkt-widmo.

#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #budowlanka #welnamineralna #ocieplenie #elewacja #etics #termomodernizacja #termoizolacja #petralana #isover #polskamarka #czystepowietrze
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Catmmando Niekoniecznie, bo jeśli produkt rzeczywiście jest tak często sprzedawany jak piszą o tym media, to powinno być sporo opinii. Ja wiem, że częściej ludzie się na coś skarżą niż chwalą, bo zadowolonym klientom się nie chce pisać w necie, ale dziwi mnie, że jest dosłownie garstka ocen i recenzji. Na Allegro znalazłem 15 ocen na 5 i kilka recenzji. Fabryka w Polsce od ~ 8 lat. Firma bierze udział w
  • Odpowiedz
@Distrust: to może dlatego jest tak tani, każdy pyta, nikt nic nie wie (udaje) więc ludzie się zniechęcają i wtedy sprzedawcy aby sprzedać muszą dać niskie ceny

i cyk ci kumaci wtedy kupują

taka zasłona milczenia żeby ulica się nie rzuciła i podbiła ceny
  • Odpowiedz
  • 2
@cebekk W ogóle to pół biedy kupić taką na poddasze, skoro i tak zostanie czymś zakryta. Ja myślę bardziej o zakupie na ocieplenie zewnętrzne ścian i chciałbym się dowiedzieć, czy ona się nie zacznie po pewnym czasie rozlatywać w jakiś sposób, bo kiedyś ludzie się skarżyli (nie wiem czy słusznie), że wełna tej marki zbyt łatwo się rozwarstwia.
  • Odpowiedz
Jest ok. Pracuje w branży budowlanej ale w innym zakresie niż ocieplenia. Często ją widuje na budowach.
  • Odpowiedz
  • 0
@cebekk: Na razie byłem w jednym składzie budowlanym. Mówili, że dużo tego sprzedają, że duże firmy też to kupują. Na pierwszy rzut oka i w dotyku wełna taka sama jak pozostałe, więc chyba się skuszę. Czas oczekiwania od momentu złożenia zamówienia to będzie około tydzień bo akurat interesuje mnie taka, jakiej nie mają na składzie. Kosztowo tylko trochę taniej (lambda 34) w porównaniu do Rockwoola (lambda 35).
  • Odpowiedz