Wpis z mikrobloga

Cześć, szukam airfryera w jednym celu. Raz w tygodniu smażę na cały tydzień do pracy 3kg miesa. Zabiera to dużo czasu i brudzi. Czy możecie mi coś polecić, najlepiej z dużą pojemnością.

#airfryer
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kokos89: od razu powiem - mała misa i koszyk, nie kupuj. Chociaż firma jak najbardziej ok, Mam opiekacz z niej.
Ja mam https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/frytownice/frytkownica-beztluszczowa-lund-67574-air-fryer
I wcale nie jest za wielka. Najlepiej wychodzi jedzenie kiedy w koszyk zapełniony jest do połowy.

Jakbym drugi raz kupowała - kupiłabym większy, albo z opcją dwóch osobnych koszyków.
Co do bajerów w postaci zakres temperatury 30 st i ważenia jogurtu/suszenia warzyw. W mojej opinii to zbędna
  • Odpowiedz
@Kokos89: zazwyczaj robię dla jednej osoby na dwa dni - głownie warzywa, jak zapakuję warzywa do pełna to mimo mieszania część jest twardawa a część się przypala, jak jest połowa koszyka 1 mieszanie w połowie cyklu wszystko jest ok.
Przy próbie smażenia jednocześnie frytek i np kurczaka dla 3 osób (lound można podzielić płytką) nie mieści się tak żeby wyszło dobrze. Jestem zadowolona ze sprzętu zwłaszcza, że jest śmiesznie tani
  • Odpowiedz
@Kokos89 @Paciolibre: Mam Ninja AF500 10 litrów właśnie do takich celów i sprawdza się idealnie. Polecam mocno, można gotować porcje jak dla wojska a jak potrzeba mniejszych porcji to używam tylko połowy komory
I nie dajcie się nabrać na fryery z 2 osobnymi komorami bo to nieporozumienie do takich celów
  • Odpowiedz
@Zabi96 @gharman : a ja wlasnie uwazam odwrotnie, nie wyobrazam sobie tej duzej misy myc za kazdym razem gdy uzywam tylko polowy czy wyciagania jej jedna reka aby potrzasnać, jak dla mnie tylko ten z dwoma oddzielnymi komorami. Ogolnie urzadzenie jest wspaniale :)
  • Odpowiedz