Wpis z mikrobloga

#wykop ma mnóstwo błędów i sporo rzeczy nie działa zbyt dobrze, ale funkcją, która działa najgorzej jest podpowiadanie użytkowników.

🔸 wpisując @m__... nie podpowiada konta @m__b (2500 obserwujących) tylko @m___r czy @m__ostry (2 obserwujących)

🔸 wpisując @a__... nie podpowiada konta @a__s (1000 obserwujących) tylko @a___t czy @A__D (0 obserwujących)

🔸 wpisując np. @Wyko... nie pojawia się w podpowiedzi konto @wykop (które obserwuje 1,4 mln osób) tylko @wykopniety, którego obserwuje 1 osoba) oraz @wyklopl. Żeby wyświetlił się w podpowiedzi @wykop trzeba wpisać pełną nazwę konta.

🔸 wpisując @WykopX... nazwa mojego konta nie pojawia się wcale, natomiast wyświetlają się nieaktywne konta założone 15 lat temu np. WykopXDD czy WykopXYZ (0 obserwujących)

🔸 wpisując @WykopXD... pojawia się w podpowiedzi -> @MondryPajak

Przy podpowiadaniu tagów wyświetlane są tagi poprawnie według liczby obserwujących, ale wtedy trzeba czekać na podpowiedź kilka sekund, po każdej wpisanej literce.

@a__s @m__b @wykop kiedy naprawicie podpowiedzi przy wyszukiwaniu użytkowników i tagów?

#bekazpodludzi #internet #zalesie #naprawiajzwykopem #nowywykoptogowno #wykopx
WykopX - #wykop ma mnóstwo błędów i sporo rzeczy nie działa zbyt dobrze, ale funkcją,...

źródło: podpowiadanie uzytkownikow

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WykopX: w sumie zawsze mnie to ciekawiło, jaki jest klucz, według którego pojawiają się te podpowiedzi. Dlaczego WykopXD daje wynik MondryPajonk? Da się to jakoś wywnioskować z kodu wykopu, czy jest to wiedza tajemna, której nawet sami programiści wykopu nie posiadają? xD
  • Odpowiedz
  • 1
@cutecatboy: Z naszej strony z frontendu nie da się. API zwraca przy wyszukiwanej frazie taką, a nie inną tablicę użytkowników (patrz screen).

Po stronie serwera, który generuje tę listę, oczywiście kod jest dostępny dla programistów, więc oni wiedzą co pobierają z bazy danych i mogą to zmienić. Skąd @MondyPajonk sie wyświetla przy tym wyszukiwaniu, nie mam zielonego pojęcia. Kod na serwerze musi być nieźle powalony.
WykopX - @cutecatboy: Z naszej strony z frontendu nie da się. API zwraca przy wyszuki...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz