Wpis z mikrobloga

jakie były najwyższe ceny gier jakąś dekadę temu jakei pamiętacie? patrze na steam no i po prostu pamietam że pare lat temu 300zł za grę (wersje cyfrowa) to było nie do pomyślenia xd #gry #steam #grywideo
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Redbulltabak: 3 dekady temu mialem 14 lat. Nie przypominam siobie wersji cyfrowych gier na steam z tamtego okresu. Co wiecej... z szerokopasmowym internetem wcale nie bylo tak wesolo jak dzis :P
  • Odpowiedz
@Krs90 @mmmod Ja pamiętam, że ceny gier na psx były w granicach 189-229zl. Pamiętam również, jak mój “kumpel” po partyjce przy konsoli wyniósł pod kurtką mi kilka oryginałów. !P--------y śmieć xD
  • Odpowiedz
  • 35
@Krs90
Pamietam jak goticka 2 kupowalem w empiku juz na promce z 99 za hajs z pod choinki. Matka to sie na mnie patrzyła jak bym te pieniądze palił co najmniej.
  • Odpowiedz
@mmmod:
Ceny skoczyły mocno. Dla przykładu Dragon Age Inkwizycja na premierę był w cenie 154 zł.
Inne przykłady z tego roku:
Dark souls 2 - 130 zł
Shadow of Mordor - 130 zł
Far Cry 4 -
  • Odpowiedz
@Marcines:
Może nie są jakieś bardzo duże biorąc pod uwagę inflację, ale mam wrażenie, że dawniej przeceny były lepsze. A przede wszystkim gry z czasem miały redukowane ceny bazowe. Teraz poza wyprzedażami się nie opłaca kupować nawet starych gier.
  • Odpowiedz
@Krs90 ok tak byczku, pamiętam jeszcze Quake, chyba II, za 350 zł. To był szok. Ale potem weszły nagrywarki i zaczęła się rewolucja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz