jakie były najwyższe ceny gier jakąś dekadę temu jakei pamiętacie? patrze na steam no i po prostu pamietam że pare lat temu 300zł za grę (wersje cyfrowa) to było nie do pomyślenia xd #gry #steam #grywideo
@Redbulltabak: 3 dekady temu mialem 14 lat. Nie przypominam siobie wersji cyfrowych gier na steam z tamtego okresu. Co wiecej... z szerokopasmowym internetem wcale nie bylo tak wesolo jak dzis :P
@Krs90 @mmmod Ja pamiętam, że ceny gier na psx były w granicach 189-229zl. Pamiętam również, jak mój “kumpel” po partyjce przy konsoli wyniósł pod kurtką mi kilka oryginałów. !P--------y śmieć xD
@Krs90 Pamietam jak goticka 2 kupowalem w empiku juz na promce z 99 za hajs z pod choinki. Matka to sie na mnie patrzyła jak bym te pieniądze palił co najmniej.
@mmmod: Ceny skoczyły mocno. Dla przykładu Dragon Age Inkwizycja na premierę był w cenie 154 zł. Inne przykłady z tego roku: Dark souls 2 - 130 zł Shadow of Mordor - 130 zł Far Cry 4 -
@Marcines: Jakie 15 lat temu jak 10. To była GOTY 2014r. 15 lat temu wyszło dragon age origins (139 zł na premierę). Dla porównania veilguard sprzedają za 260 zł.
@vateras131: @vulcanitu sorry, jakos mi sie p------o z Origins xD no ok, 10 lat w takim razie. still, nie powiedzialbym ze ceny gier sa jakies duze, juz nie mowiac o tym, ze wiekszosc gier szybko laduje na promocjach
@Marcines: Może nie są jakieś bardzo duże biorąc pod uwagę inflację, ale mam wrażenie, że dawniej przeceny były lepsze. A przede wszystkim gry z czasem miały redukowane ceny bazowe. Teraz poza wyprzedażami się nie opłaca kupować nawet starych gier.
Jadę sobie z podejrzeniem złamania ręki do szpitala, bo kierowca nie ustąpił mi pierwszeństwa na rondzie. Uważajcie tam na siebie #szosa #rower #zalesie
Jest rok 1999, płaca minimalna wynosi 650 zł brutto.
Age Of Empires 2 - 209 zł.
źródło: obraz_2024-10-14_110312398
PobierzPamietam jak goticka 2 kupowalem w empiku juz na promce z 99 za hajs z pod choinki. Matka to sie na mnie patrzyła jak bym te pieniądze palił co najmniej.
Ceny skoczyły mocno. Dla przykładu Dragon Age Inkwizycja na premierę był w cenie 154 zł.
Inne przykłady z tego roku:
Dark souls 2 - 130 zł
Shadow of Mordor - 130 zł
Far Cry 4 -
Jakie 15 lat temu jak 10. To była GOTY 2014r.
15 lat temu wyszło dragon age origins (139 zł na premierę).
Dla porównania veilguard sprzedają za 260 zł.
no ok, 10 lat w takim razie. still, nie powiedzialbym ze ceny gier sa jakies duze, juz nie mowiac o tym, ze wiekszosc gier szybko laduje na promocjach
Może nie są jakieś bardzo duże biorąc pod uwagę inflację, ale mam wrażenie, że dawniej przeceny były lepsze. A przede wszystkim gry z czasem miały redukowane ceny bazowe. Teraz poza wyprzedażami się nie opłaca kupować nawet starych gier.