Wpis z mikrobloga

WTF Wstaję rano a tam powiadomienie o przelewie na 1zl.
Przelew na moje konto w innym banku, ale nie ja go robiłem, bo po co miałbym sobie przelewać złotówkę.
W zleceniach stałych tego nie mam. Spotkaliście się z czymś takim?
#pkobp #iko #bank
apeee - WTF Wstaję rano a tam powiadomienie o przelewie na 1zl.
Przelew na moje konto...

źródło: IMG_3272

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@apeee: kto to jest ten "back office" ? Pracownik PKO próbował wyprowadzić pieniądze z różnych kont po cichu? Ale ty wszystko zepsułeś.
  • Odpowiedz
Na infolinii też potwierdzili, że to nie ja, czy inna osoba mająca dostęp do konta, tylko "back office" banku.

@apeee: Jak dla mnie to błąd pracownika banku/systemu/testów automatycznych, albo połączenie wszystkich powyższych. Prawda nigdy nie ujrzy światła dziennego. Ciekaw jestem jak zachowa się bank, skoro nakłaniał do blokady konta, czyli nie miałeś dostępu do usług z ich winy.
  • Odpowiedz
zazdro że masz kontrole nad każda złotówka. Ja przez rok płaciłem subskrypcje za jakiś program vpn prawie 100 zł miesięcznie i się nie zorientowałem xd

@krzysssi33k: nie zaglądasz na swoje konto?

@SpokojnyLudzik: Zaglądam, ale przy wydatkach 5 osobowej rodziny jakoś umknęło. Samego VPNa wziąłem jak bylem w Chinach prawie 2 tygodnie. Święcie przekonany, że wykupiłem tylko miesiąc, a to była subskrypcja comiesięczna :p
  • Odpowiedz
@P-v-E: do weryfikacji ale nie przelewasz wtedy na SWOJE konto

@apeee: no chyba ze masz połączone konta bankowe. Wygoogluj "bankowość otwarta"

https://polskabezgotowkowa.pl/dla-ciebie/artykuly/otwarta-bankowosc-co-to-jest-i-jakie-daje-mozliwosci/

Usługi w modelu otwartej bankowości można obecnie znaleźć we wszystkich największych bankach w Polsce. W zależności od instytucji różnić się może ich zakres. To, czy Twój bank oferuje np. możliwość podglądu innych rachunków w swojej aplikacji, wykorzystuje dostęp do innych kont, by uprościć procedurę kredytową, albo
  • Odpowiedz
@apeee: Jak wyżej też mi przyszło do głowy. Nie wybrałeś opcji pokazywania salda ze swojego innego banku?
Może wtedy automatycznie systemy się wymieniają złotówką dla potwierdzenia.
  • Odpowiedz
@apeee: nie dodawałeś kilku kont w 1 apce? Czasem jest taka możliwość żeby do apki jednego banku mieć też podpięte konta z innych banków.
  • Odpowiedz