Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +216
Najlepsza praca aktualnie? Żadna, o której pisali na wykopie. Żaden hehe programista 15k, żaden freelancer, żadna działalność.
Najlepsza fucha obecnie to lekarz i nawet z tym nie dyskutujcie.
Przychodzi ktoś przeziębiony - Neosine, coś na nos/gardło/kaszel i spadaj
Przychodzi ktoś z anginą, zapaleniem - antybiotyk i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami żołądkowo-jelitowymi - IPP i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami o podłożu psychosomatycznym - jakaś pregabalina i spadaj
Najlepsza fucha obecnie to lekarz i nawet z tym nie dyskutujcie.
Przychodzi ktoś przeziębiony - Neosine, coś na nos/gardło/kaszel i spadaj
Przychodzi ktoś z anginą, zapaleniem - antybiotyk i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami żołądkowo-jelitowymi - IPP i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami o podłożu psychosomatycznym - jakaś pregabalina i spadaj
źródło: 483C498D-80D4-43D5-BA0F-B837DD8E0B3E
Pobierz
Frezer_02 +531
#psiarze
Behawiorystka o swoich niektórych niezbyt rozumnych klientach
Behawiorystka o swoich niektórych niezbyt rozumnych klientach
źródło: temp_file2876744505562055739
Pobierz

Przelew na moje konto w innym banku, ale nie ja go robiłem, bo po co miałbym sobie przelewać złotówkę.
W zleceniach stałych tego nie mam. Spotkaliście się z czymś takim?
#pkobp #iko #bank
źródło: IMG_3272
Pobierz@niebezpiecznik-pl nic z tych rzeczy. Gdyby to poszło jako cykliczy, albo mój z przyszłą datą, to chyba by to widzieli w systemie jako "mój" przelew a nie "back office".
@Lefty: do logowania musze mieć otwarte oczy, więc tak średnio XD
https://en.wikipedia.org/wiki/Salami_slicing_tactics
Edit: doczytałem ze zrozumieniem, że oba konta Twoje i kolejny komentarz z feedback'iem banków.
@apeee: pewnie takie przelewy backoffice'owe działają automatycznie np. przy przelewach firmowych ze splitem na VAT i zwykłe oraz przy opłacaniu podatku, pewnie też jakieś przewalutowania przy kontach walutowych, ale pierwszy raz słyszę, że taki przelew poszedł między różnymi bankami.
Swoją drogą, istniało poważne ryzyko włamu na konto, a ty po dwóch godzinach zadzwoniłeś?
@apeee: bo ktoś bierze na ciebie kredyt i puscil 1 zł z twojego konta do weryfikacji wniosku kredytowego
@NieBendePrasowac: nie no, najpierw zadzwonił na mirko. Później się jeszcze trochę wahał. Ma konto na wykopie, to zobowiązuje :)
@Kapitan_Pudenda: ale taki przelew nie idzie na konto właściciela xD tylko na jakieś techniczne konto banku udzielającego kredyt i prawie natychmiast wraca do nadawcy
Każdy wykopek: jestem najmądrzejszy, moje IQ mieści się w pierwszym procencie najinteligentniejszych ludzi świata.
Ja: w takim razie przeczytaj 2 (słownie:dwa) pierwsze zdania wpisu opa
Każdy wykopek:
źródło: temp_file4840155759337164404
PobierzPrzelew dotarł na moje konto w mbanku. W PKOBP mam zgłoszoną reklamację i zablokowany dostęp do apki i www (infolinia naciskała, więc się zgodziłem).
Zaczekam na rozpatrzenie w PKOBP.
Na infolinii też potwierdzili, że to nie ja, czy inna osoba mająca dostęp do konta, tylko "back office" banku.
@apeee: wołaj jak coś się wyjaśni bo to ciekawy przypadek xD