Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

Mirkosoft +28

Ostatnio bylem w kościele po dłuższym czasie (posoborowym oczywiscie) i do komunii śpiewano pieśń "WITAJ POKARMIE" w pięknej aranżacji na hiszpańską gitare, fleciki.. Nie ironizuję, serio brzmiało piięknie i podniośle
Misia by PORUSZYŁO na bank
Tak mi wpadlo w ucho, że postanowilem wygooglać kto napisał ten piękny, mistyczny wiersz
Otóż uważajcie - melodia jest współczesna, wszakże tekst pochodzi ze śpiewnika poety kresowego Stanisława Jagodyńskiego "Pieśni KATOLICKIE nowo reformowane" z 1638 roku.
CZYLI bojownicy z Misiem na czele łżą jak psy kiedy mówią, że postrzeganie Eucharystii jako uczty jest wynalazkiem posoborowia.
Istnialo na bank już setki lat wczesniej
@SmutnyStefan: ale w tekście nie masz, że Msza jest Ucztą, tylko, że Sakrament jest Pokarmem. Błąd przez to, że obecnie "Eucharystia" stała się synonimem Mszy a nie samego Ciała i Krwi Chrystusa. Ucztą, z tego co wiem nazywano dawniej obrzęd Komunii św. rozumiany jako owoc Ofiary Mszy Św.