Wpis z mikrobloga

Cześć, korzystam z poczty na mozilli thunderbird. Zawsze gdy wysyłam maila do kogoś pierwszy to moja stopka na podglądzie wygląda ok. Odpowiadając komuś na wiadomość widzę, że też jest ok, a później jak wejdę w wysłane to stopka ma ucięte elementy (logo fb). Tak samo te miniaturki nie powinny mieć podkreśleń. Stopka jest napisana w htmlu i miniaturki graficzne są podlinkowane z mojego pulpitu. Dlaczego tak się dzieje? Wrzucam foto poglądowe.

#poczta #mozilla #thunderbird #internet #komputery #programista15k #pytanie
Blackol12 - Cześć, korzystam z poczty na mozilli thunderbird. Zawsze gdy wysyłam mail...

źródło: stopka

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blackol12: sprawdź źródło wiadomości (ewentualnie wyeksportuj jako plik typu .eml, zmień na .txt) i porównaj czy kod się zmienia czy może to tylko podgląd tak interpretuje. Albo powysyłaj sam do siebie na inne skrzynki.
  • Odpowiedz
@Blackol12: testowałbym czy faktycznie dociera zmieniony na inną skrzynkę, jak tak, to spróbowałbym go uprościć, zapisać inaczej, zdarzało się, że edytory/strony niektóre konstrukcje HTML psuły, czasem nawet nowa linia lub jej brak był istotny. Może zamiast obrazków użyć symbole: 📞 ✉ 🔗 📍

Lub skoro problem tylko przy odpowiedzi, to można czyścić otrzymaną wiadomość, przekopiować jako czysty tekst, może jakiś styl się tam dodał i się gryzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@wkto: Właśnie dokładnie tak - tylko przy odpowiedziach to się zdarza i co najlepsze - ja tego nie widzę dopóki nie przejrzę starych konwersacji.

Co masz na myśli, żeby czyścić i przekopiowywać?
  • Odpowiedz
@Blackol12: czyścić, czyli wybrać opcję sam tekst, a nie HTML, lub zaznaczyć całość, wyciąć i wkleić jako tekst (jak nie widać takiej opcji to można wkleić do Notatnik i z powrotem, on obsługuje tylko tekst, więc wszelkie style znikną).

Jak się pisze do jakiegoś supportu to często tak robią, że wiadomość trafia do formatki jako czysty tekst, ale oni mają od tego system. Inni mogą ręcznie lub ewentualnie napisać makro.
  • Odpowiedz