Wpis z mikrobloga

hej Mireczki z cukrzyca

Co dzieje się ze stroną freestyle libre? Od kilku dni próbuje wejść, poczytać i ewentualnie zamówić a ona nie działa.

A tak w ogóle macie jakieś doświadczenia z tym czujnikiem i cukrzyca typu 2?

#cukrzyca
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@videl49: Freestyle Libre

U mnie nie ma problemu, normalnie mogę wejść na stronę Freestyle Libre, spróbuj może wyczyścić ciasteczka. Jeśli chciałbyś/chciałabyś zamówić to najlepiej przez stronę diabetyk24: https://diabetyk24.pl

Choruję na cukrzycę typu 1 i używam tego sensora od prawie 2 lat. Ogólnie oceniam go dobrze, zwłaszcza podoba mi się przesyłanie wyników co minutę z czujnika poprzez bluetooth do aplikacji na smartfonie. Do czujnika polecam kupić też dodatkowe plastry ochronne, ja
  • Odpowiedz
  • 0
@Emulsja: w czym jest lepszy? Widzę na stronie, że jest tam dodatkowo jakiś nadajnik, librę tego nie ma. Taki plus, który widzę to chyba to że można umieścić czujnik na brzuchu
  • Odpowiedz
@videl49 wystarczy ci sensor + telefon.
Dexcom jest mniej awaryjny niż Libre.
Generalnie poczytaj w necie dużo o tym, zwłaszcza na grupach na fb. Swego czasu Libre usunęło polskie i zagraniczne grupy z informacjami bo im nie wsmak.
W Pl dalej mamy Libre 2, gdzie już dawno jest dostępna 3. Dexcom natomiast na bieżąco i w zeszłym tygodniu wyszło nowe G7. Natomiast One+ jest bardzo polecany i chwalony.
Obecnie mam testowo
  • Odpowiedz
  • 0
@NiewidomyObserwator plastry to must have, spróbuję tych co polecałeś, bo do mnie to nic nie chce się przykleić :) każdy nawet najlepszy plaster zaraz się odkleja, ciekawa jestem jak z tym będzie.

Masz porównanie do tego co mówi @Emulsja ? Że taki rozstrzał w wynikach jest? Mam kolegę co razem gramy w siatkę, cały czas jest na librę i nie narzeka.

@Emulsja czy dexcom można „zamontować” gdzieś indziej niż
  • Odpowiedz
@videl49: Co do rozbieżności Libre vs glukometr to zgadzam się, miałem również takie przypadki. Problem nie dotyczył ogólnego działania Libre, tylko konkretnych sensorów. Miałem chyba 3 takie sensory, gdzie widziałem i czułem, że coś się nie zgadza, ale tylko w w wysokich stężeniach glukozy. Na przykład Libre pokazywało mi stężenie ponad 220 mg/dL, z kolei glukometr okolice 180 mg/dL. Jednak od ponad 6 miesięcy nie widzę już tego problemu, ogólnie
  • Odpowiedz