Wpis z mikrobloga

US Enginers: Boeing

EU Enginers: Airbus

@fervi: Niby tak, ale to jeden z nielicznych wyjątków jak spojrzysz na całość największych firm przemysłowych i technologicznych na świecie. Sam wolę Europę, ale twierdzenie, że hehe wszystko jest ok, nasza gospodarka najlepsza, a Chiny i USA nie mają do nas startu to zwyczajnie nieprawda. Europa idzie siłą bezwładności, nagromadzonym kapitałem intelektualnym i słabnącym kulturowo- demograficznym, a dziś to USA i Chiny wyznaczają kierunki
  • Odpowiedz
@djtartini1: Nie wiem czy Chiny realnie cokolwiek wyznaczają, co najwyżej są tanią montownią. USA faktycznie wyznacza nowe rzeczy, ale nie jest tak, że UE bardzo odstaje (ale trochę faktycznie).

Moim zdaniem (ale się nie zgodzisz) problem w tym, że w USA nie ma wolnego rynku, a jest mocna ochrona firm amerykańskich. I jest to moim zdaniem słuszne, ale w Europie już tak nie do końca to działa.

Apple unikał płacenia
  • Odpowiedz
Jeszcze napisz że dostaniesz kulkę od murzyna za to że przechodziłeś przez pasy.
Tero jedz se do Anglii albo Holandii i gang arabów wyrucha Cię w dupe na pobliskiej stacji w kiblu a potem poderżnie gardło dla jaj
  • Odpowiedz
Moim zdaniem (ale się nie zgodzisz) problem w tym, że w USA nie ma wolnego rynku, a jest mocna ochrona firm amerykańskich. I jest to moim zdaniem słuszne, ale w Europie już tak nie do końca to działa.

@fervi: ale ja się z tym zgadzam, mało tego- tak naprawdę tak było w USA od początku, a duże trusty handlowe zbudowały ten kraj. Firmy militarne niby w USA są prywatne, ale
  • Odpowiedz