Aktywne Wpisy
ZubrZPuszki +563
#pieseczkizprzypadku #pies Ja tu tylko się pochwalić. Mój pierwszy pies w życiu. Poznajcie Borysa (。◕‿‿◕。)

źródło: 1000033373
Pobierz
Lardor +99
Albo grubo albo wcale!
17-letni „kierowca” golfa nie żyje, troje pasażerów trafiło do szpitala #polskiedrogi #patologiazmiasta #motoryzacja #samochody #wypadki #poznan
17-letni „kierowca” golfa nie żyje, troje pasażerów trafiło do szpitala #polskiedrogi #patologiazmiasta #motoryzacja #samochody #wypadki #poznan

źródło: temp_file6458530995910974269
Pobierz
Czy warto rzucić studia i pójść do wojska? Dokładniej mówiąc to na AWL do Wrocławia na studia oficerskie.
Z moimi wynikami z matury (historia rozszerzona, angielski rozszerzony) myślę, że dostałbym się na luzie. W grę wchodzi kierunek logistyka albo dowodzenie, najlepiej specjalność rozpoznanie ogólne bądź aeromobilna (tak wiem, mało jest miejsc na te specjalności i pewnie dostają się tam plecaki).
Jeżeli chodzi o przejście testów sprawnościowych to też raczej na luzie, całe życie uprawiam sport i ciągnie mnie do wysiłku fizycznego, jedynie musiałbym polepszyć podciąganie i bieg na 1000m żeby wymaxować punkty.
Chciałem pójść na studia prawnicze, jednak z powodu niewystarczającej ilości punktów (dokładniej mówiąc zabrakło mi 1.5 punkta XD) się nie dostałem. Poszedłem na studia związane z finansami, jednak ten temat całkowicie mnie nie jara. Czuję, że ucząc się tych wszystkich rzeczy tak naprawdę marnuję czas, bo nie chciałbym potem pracować w jakimś korpo czy innym biurze w tej tematyce.
Wojsko zawsze mnie pociągało. Z jednej strony wiem, że pewnie będę musiał męczyć się z betonem, ale słyszy się że w wojsku jest coraz lepiej razem z wymianą pokoleniową, więc jest jakaś nadzieja że będę mógł wykonywać swoją robotę i nie użerać się z debilami.
Nie ukrywam, że chciałbym się też uniezależnić finansowo od rodziny i uposażenie w postaci 6000 zł do 26 roku życia wydaje się być kuszące i z pewnością pomoże mi zapewnić sobie samodzielność.
Nie jestem jakimś giga ultra patriotą bug chonor ojczyzna ale gdyby ruskie mieli nas zaatakować, to chciałbym bronić naszej wolności przed orkami ze wschodu.
Dziękuję za przeczytanie mojego wysrywu bożego i podzielcie się swoją opinią o AWL i o tym, co sądzicie o służbie w wojsku polskim jako oficer.
#wojsko #wojna #wojskopolskie #awl
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
W przyszłym roku też zamierzam składać