Wpis z mikrobloga

Korzystał ktoś z doradcy zawodowego?

Chciałbym znaleźć cel w życiu zawodowym, zmienić pracę magazyniera na coś bardziej ambitniejszego i zdrowszego. Niestety mój brak umiejętności i hobby nie pozwala mi stąd uciec.

Ewentualnie może jakieś książki / kanały na YouTube, które gdzieś tam naprowadzą na właściwe tory.

Do korpo na jakieś entry-level stanowisko to chyba ciężko będzie się dostać? Powiedzmy że znając tylko angielski na B1 i offica?

#pracbaza #praca #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@handstander: moim zdaniem korzystanie z doradcy zawodowego (odpłatnie) to nie ma sensu. Książki też nie, bo się szybko dezaktualizują. Jak jesteś młody i mieszkasz w miescie wojewódzkim i czujesz, ze chcialbys pracowac gdzies to aplikuj. Jedyne co potrzebujesz to bardzo ładny format cv, znajdz jakis szablon w necie. Czasami fart decyduje o tym czy sie gdzies dostaniesz czy nie. A jak chcesz zwiekszyc swoje szanse to na entry levelu raczej
  • Odpowiedz
  • 0
@nie_odpisuj: ogólnie teraz gdy pracuje na magazynie to wydaje mi się że praca typowo 100% za biurkiem nie jest dla mnie, że się zanudzę. Z drugiej strony gdy patrze na jakieś typowo fizyczne zawody np. Mechanik, elektryk to mam obraz typowego kołchozu jak taki magazyn, gdzie jesteś źle traktowany i jeszcze masz czelność wymagać wynagrodzenia większego niż minimalna.
Najchętniej to bym chciał coś pomiędzy gdzie np pracujesz 4 godzin w
  • Odpowiedz
@handstander: opisz swój przypadek chatowi gpt i poproś o o to zeby Ci zrobil prosty test predyspozycji zawodowoych, jak go dobrze popromptujesz to moze Ci cos podpowie.
Praca gdize pracujesz 4 godziny fizycznie i 4 za biurkiem to nie istnieje :D a jakbys co chcial a nie wiesz co to studia zaoczne + praca to jest najlepsze rozwiazanie. studia wybierz takie, ktore Cie interesuja.
Brak studiow to jest najgorsze co
  • Odpowiedz
  • 0
@nie_odpisuj: Który chatgpt z darmowych będzie spoko?
Co do pracy to może źle określiłem, wiem że ciężko o taką pracę miałem bardziej na myśli to że gdzieś w ruchu jesteś, coś tam wynieść, przynieść, pozamiatać, po coś iść piętro wyżej itp
Ogólnie to nie skreślam studiów, ale jak już wspomniałem. Nie chce iść na jakiś kierunek dla samego pójścia, żeby tam się męczyć i co gorsza nawet roku nie skończyć.
  • Odpowiedz
m wynieść, przynieść, pozamiatać, po coś iść piętro wyżej itp

Ogólnie to nie skreślam studiów, ale jak już wspomniałem. Nie chce iść na jakiś kierunek dla samego pójścia, żeby tam się męczyć i co gorsza naw

@handstander: nie no z takim podejsciem to wybierz jednak magazyn.
  • Odpowiedz
  • 0
@nie_odpisuj: ale o co Ci chodzi? To, że preferowałbym pracę gdzie nie siedziałbym przez 40 godzin tygodniowo wpatrzony w komputer czy moje podejście do studiów? Mam iść na np turystykę dla samego pójścia żeby tylko mieć martwy papier? Czy może bardziej przestudiować i wybrać lepszy kierunek studiów, który faktycznie w przyszłości wykorzystam?
  • Odpowiedz