Wpis z mikrobloga

Jak dobrze rozdzielić czas #praca?

Na tą chwilę pracuję niby typowe 8 godzin lub jak kto woli pełen etat, jednak w trochę mniej typowych ramach, bo robię to u dwóch osobnych #pracodawca po 4 godziny i zalezałoby mi na pewny work/life balance, gdyż na tą chwilę mój wolny czas to półtorej godziny pomiędzy 13:00 a 15:30 i wieczór po godzinie 19:30 (na papierze, realnie wychodzi bardziej 18:00-18:30), oczywiście nie licząc dojazdów z #mieszkanie do #praca i z pracy A do pracy B.

Możliwości modyfikacji godzin mam mniej więcej takie, że:
- w pracy A z własnej decyzji jestem od 9 do 13, 5 dni tygodniu, jednak zawsze mogę przejść na model 6.5/3, a swoją pracę mam wykonać w dowolnych 4 lub 6.5 godzinach do godziny 20 danego dnia
- za to w pracy B mam ustalone na papierze godziny od 15:30 do 19:30 (w poniedziałek od 16:00 do 20:00), jednak chyba nigdy nie zdażyło mi się wyjść z #kolchoz później niż 18:30 i mogę je sobie w teorii dowolnie modyfikować (byle nie wcześniej niż 15:30) za zgodą kierownika, jednak z uwagi na papierologię (zdawanie kluczy) współpracownicy wolą by robiliśmy razem lub, w razie konieczności, do nich dzwonić, że będzie się później

Na tą chwilę jeżdzę do pracy #zbiorkom i z uwagi na porę roku i #pogoda preferowałbym zostać w tym, a dojazd tramwajem zajmuje mi w przypadku obu #kolchoz +-45 minut, jednak zawsze mogę przesiąść się na #rower, co skróci ten czas o jakieś 10 minut.

W ostateczności pozostaje przeprowadzka gdzieś bliżej, a może nawet do czegoś większego, chociaz nie wiem, czy znajdę coś w #poznan, co nie wyniesie mnie więcej niż te hipotetyczne 1500 zł, którego bym nie chciał przekroczyć...

Proszę mireczki o rady

#praca #pracbaza #problemypierwszegoswiata #kolchoz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JuanPablitoSegundo_2137: nie opłaci się bardziej jeden etat 8h?
Stosunkowo dużo czasu tracisz na dojazdy, wychodzi na to że z transferami pracujesz 9-19:30, więc ok. 10h. Może spróbuj dogadać w jednym z kołchozów pełen etat i odejdź z drugiego?
  • Odpowiedz