Wpis z mikrobloga

• 14
@HaoShike czysta ścierka przede wszystkim. To dużo robi i taka chłonna, a nie z recyklingu butelek, która rozmazuje tylko. Płyn z alkoholem. Jak nie pomoże to odtłuszczacz i powtórzyć.
  • Odpowiedz
@HaoShike jeśli od zewnątrz to pewnie pióro źle zbiera, może być już czas nie jego wymianę lub ramię wycieraczki jest lekko wykrzywione co powoduje że samo pióro nie dociska do szyby pod odpowiednim kątem
Jeśli od wewnątrz i parowanie wynika z wilgoci to najlepszy sposób to umyć szybę płynem z alkoholem a później pianka do golenia (nie żel) - polecam sprawdzić np na lustrze w łazience
  • Odpowiedz
@HaoShike: to jest taki gówniany osad, który jak nie schodzi po użyciu izopropanolu, octu, płynów do mycia szyb to prawdopodobnie zrobił się między innymi z depozytów kamiennych z twardej wody - u mnie w obecnym aucie na szczęście schodzi po kilkudziesięciu cyklach pracy wycieraczek, ale w poprzednich autach miałem z tym problem, bo właśnie w ogólnie nie chciało zejść. Jak mi się zrobi ten osad to pomaga ciepły nadmuch na
  • Odpowiedz
@HaoShike: Ale to wewnątrz czy na zewnątrz?
Myj na 3 razy. Pierwszy raz dobrym płynem do mycia naczyń który odtłuści szybę, później drugi raz jakimś płynem do mycia szyb z alkoholem, a na koniec tylko wodą, ale najlepiej żeby czystą wodą mieć i szmatkę z mikrofibry.
Ja tak myję okna w domu w 10 minut i nie zostają żadne smugi i zacieki i mam bekę z kobiet, które dwa okna
  • Odpowiedz
@Rademedes:

już nawet szyby nie potraficie umyć bez zapytania jprdl

@GryllowameWazyvva:

oho wykopki, które jak zwykle są alfą i omegą xD to g---o z szyby najprawdopodobniej nie zejdzie przy wykorzystaniu żadnego domowego środka do mycia powierzchni, a jak byście za bardzo kombinowali to możecie nieodwracalnie zepsuć przednią szybę (przez pogorszenie widoczności w polu widzenia kierowcy). To jest osad który ujawnia się dopiero po "przejściu" wycieraczek
  • Odpowiedz
@HaoShike to jest osad mineralny. Wieloletni.

Carpro ceriglass - najlepiej na maszynie.

Szybę ciężej uszkodzić jak lakier. Jak się boisz to szukaj dobrego detailera w okolicy - ogarnie.
  • Odpowiedz