Wpis z mikrobloga

Siemka, używa ktoś Van Rysel In'Ride Direct 100? Parę dni temu go kupiłem i powiem ze jeździ się nie najgorzej tylko mam wrażeni że coś jest z nim nie tak. Czy to normalne że on tak hałasuje? Mam go ustawionego na piętrze i gdy zaczynam jeździć to na dole słychać jakby ktoś odpalił muzykę na fulla i bass n-------ł. Ogólnie założyłem nową tarczę + łańcuch i mam wrażenie że pracuje to trochę inaczej niż normalnie. Ten trenażer tak pracuję czy możliwe że ja coś źle zamontowałem?
#trenazer #trening #rower #decathlon #vanrysel
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maced: Masz pod nim matę lub coś innego? Często jak się trzyma "na podłodze" to wibracje powodują właśnie taki efekt jak u Ciebie
  • Odpowiedz
@Maced: Zmieniło się coś w temacie? Jak wrażenia? Kadencji nie podaje, prawda? Zastanawiałem się ostatnio czy zaoszczędzić i iść w ten trenażer, czy jednak dołożyć i kupić kickr core.
Jeździsz na jakiejś apce pokroju Zwift?
Ja robiłbym teoretycznie Z2 lub norwegian 4x4 protocol, więc teoretycznie 600W mi powinno wystarczyć. Zakładając Z5 na 105% FTP, to musiałbym mieć 570W FTP co raczej nie powinno się wydarzyć :)
  • Odpowiedz
@pp93: ten van rysel odpada tylko jeśli się ścigasz na zwift bo tam żeby zaatakować to potrzebna jest moc chwilowa często większa niż 600 watów albo jakieś treningi sprintów co raczej rzadko się robi, a poza tym w stosunku cena/jakość chyba nie ma konkurencji jeśli chodzi o trenażery direct drive
  • Odpowiedz
@krymic1991: kupiłem tego van rysela i mam za sobą około 10 jazd. Nie ścigam się na zwift, a moc 600w w zupełności wystarcza do treningów z2, interwałów i testu ftp. Generalnie jestem bardzo zadowolony
  • Odpowiedz
Mieliście problem z połączeniem go do aplikacji? Niby się łączy, ale pokazuje, że nie ma sygnału.
  • Odpowiedz