Aktywne Wpisy

new-object +32
DonSizar +20
#gielda k----x czekolada gorzka 80g za 10 ziko. P------o ich tam z tym kakaem. Jeszcze rok temu kupowałem ją za 3 50 zł w biedrze.

źródło: temp_file3986625385344817575
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file3986625385344817575
PobierzWykop.pl
1. Czy umowę przedwstępną warto podpisać u notariusza?
2. Czy po obejrzeniu mieszkania, a przed podpisaniem umowy przedwstępnej warto zamówić usługę sprawdzenia mieszkania pod kątem technicznym u jakiejś firmy, zwłaszcza, że wiem, iż jedno pomieszczenie miało małe zalanie? Czy sprzedający bez problemu się zgodzi jak mu powiem, że przyjdzie firma i będzie sprawdzać Twoje mieszkanie i dopiero wtedy się zdecyduję?
3. Mieszkanie jest obciążone hipoteką, czy tutaj muszę coś sprawdzać/dowiadywać się? Skąd mam pewność, że po kupnie mieszkania, sprzedający nie przestanie płacić rat za kredyt i bank się do mnie dobierze?
Nr KW znam.
#nieruchomosci #mieszkanie #kredythipoteczny #prawo
1. Tak
2. Tak
3. nr KW, promesa od banku wpłaty części ze sprzedaży bezpośrednio na rachunek wskazany przez bank, a następnie bank powinien wydać dokumenty do wykreślenia wpisów w dziale IV KW
Jak wpłacasz bez patrzenia na KW, wszystko do właściciela to Twoje ryzyko.
@literacyfra123: Tak zrobię. Nr KW mam. Dzięki za pomoc.
@PanKapibara: Trochę doprecyzuję - umowa przedwstępna bez względu na formę skutkuje zobowiązaniem do zawarcia umowy przyrzeczonej - taka jest też definicja umowy przedwstępnej w kodeksie cywilnym. Forma aktu notarialnego daje jednak możliwość skutecznego dochodzenia do realizacji tej wierzytelności na drodze sądowej - na podstawie 390 KC. W sytuacji skorzystania z tej możliwości według orzeczeń
Komentarz usunięty przez autora