@epll: no ja na Makak kiedyś jeździłem i ogólnie polecam jako osoba która g---o o tym wie ale lubi połazić w górę trasą po kolorowych klockach ( ͡°͜ʖ͡°)
@epll polecan Murall na Annopolu, mnóstwo przestrzeni na bouldering jak i wiele tras wspinaczkowych. Do samego boulderingu to może Ci przypasuje Crux, jest chyba dosyć undergroundowe ze świetnym klimatem.
@epll: na boulder to właśnie WEST i CRUX, niedługo też na górczewskiej ma otwierać się nowy boulderowy Murall. Na linę to chyba najlepszy faktycznie Makak (mają automaty) i jest tam też bulderownia, ale ja osobiście lubię też ON SIGHT na obozowej, takie odlschoolowe ściany najlepiej przekładają się na skały. Automaty mają tez na Stacji Grawitacji, ale w sumie to ciężko polecić tę ścianę.
@epll: może przy jakimś karnecie/abonamencie wychodzi taniej. Do regularnego uczęszczania faktycznie drogo... ja to tam wpadam może raz na kilka tygodni ;)
@epll: Polecamy abyś zapisał się do jakiegoś klubu górskiego. W poznaniu jest wysokogórski klub oraz klub jaskiniowy. Tam z pewnością znajdziesz kompanów do wspinania zarówno na ścianie wspinaczkowej, skałach jak i górach.
Polecam Camp4, jeśli chodzi o wspinanie z liną. Mają też baldy, ale nie są bardzo zaawansowane. Jeśli chodzi o drogi z liną to tam plus jest taki, że są dwie hale - jedna dla początkujących i tu znajdują się też automaty trublue. A druga hala to już wspinanie na wędkę oraz z dołem. Można zapisać się na sekcję wspinaczkową i na pewno da się poznać kogoś na drugi koniec liny :)
Fajne trasy, spoko ludzie i strefa siłkowa dużaaaaa
Ale dalej drogo, pewnie raz na jakiś czas będę wbijać. Na minus (albo plus) niektóre klocki mocno szorstkie więc przyczepność git ale rączki dostają mocno :D
@cooler_than_hedonism: @Sidney1 @szwendacz @karololo @JoMaHaa Witam po ponad miesiącu ostrego wspinu chce cofnąć swoje słowa że murall to odlot cenowy. Murall to chyba najlepsze ścianka tutaj jaka jest xD
Ilość automatów na Anopolu jest oszałamiająca i póki co skutecznie wyleczyła mnie z szukania ludzi na drugi koniec liny. Ilość tras, przekrętki i sam personel który co chwila daje porady stawia ten obiekt na jednym z najwyższych
Które ścianki w #warszawa najlepsze do:
a) #bouldering
b) #wspinaczka (ale tu najlepiej z TruBlue bo nie mam kolegów na drugi koniec liny)
Patrzyłem po opiniach to chyba najlepiej West (i tu spoko bo blisko z domu) a Makak na liny?
Wiadomo, trzeba przetestować wszystkie i wyrobić sobie własny pogląd ale ciekawią mnie wasze opinie.
Do samego boulderingu to może Ci przypasuje Crux, jest chyba dosyć undergroundowe ze świetnym klimatem.
W Łodzi prace na jednej 12zł (volt) a na drugiej albo free do 15 albo 6zł po.
Pewnie raz pójdę zerknąć ale no raz i tyle bo jednak drogo :D
Makak
Fajne trasy, spoko ludzie i strefa siłkowa dużaaaaa
Ale dalej drogo, pewnie raz na jakiś czas będę wbijać. Na minus (albo plus) niektóre klocki mocno szorstkie więc przyczepność git ale rączki dostają mocno :D
Ilość automatów na Anopolu jest oszałamiająca i póki co skutecznie wyleczyła mnie z szukania ludzi na drugi koniec liny. Ilość tras, przekrętki i sam personel który co chwila daje porady stawia ten obiekt na jednym z najwyższych