Wpis z mikrobloga

@PiotrFr: czemu "z samochodu nie wysiadłeś", przecież jak się fragment muru wywróci to nie przez tynk tylko wina poprzedniego fachowca, pieniądz nie śmierdzi
  • Odpowiedz
@PiotrFr: Kuna, ja się nie znam, ale myślę, że mur zrobiłbym lepszy, budynek bym pewnie s--------ł koncertowo ;D Chociaż może nie, pewnie bym poszukał informacji jak to zrobić.
  • Odpowiedz
ale zazwyczaj to klient sam sobie robił, bo "to nic trudnego".

@PiotrFr: Bo to nie jest nic trudnego, ja bałbym się raczej czy zrobię idealnie w pionie bo niby w poziomicę potrafię, ale na takiej długości już miałbym obawy. Niby można żyłkę rozwinąć, ale mimo wszystko doświadczenie robi swoje.
  • Odpowiedz
  • 3
@kolejne_juz_konto:

Bo to nie jest nic trudnego

Pozornie nie. Jednak nie zawsze wszystko jest takie oczywiste i proste. Ja daję 10 lat gwarancji. Jak ktoś sam robi to często widzę problemy po roku czy dwóch, bo nie widział że trzeba coś tak zrobić
  • Odpowiedz
  • 0
W ogóle nikt nie wspomniał, że pustaki trochę kładzione jeden na drugim.
A i fachowiec dach też robił. Te belki wystające z przodu będą świetne do zwiedzenia ozdób świątecznych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Pozornie nie. Jednak nie zawsze wszystko jest takie oczywiste i proste.

@PiotrFr: Byłem za młodu pomocnikiem murarza, takiego jeszcze starej daty. Może sam nie wymurowałem więcej niż 1m ściany, ale dałbym radę ( ͡~ ͜ʖ ͡°) I wiem, że to nie jest proste, ale przy współczesnym pustaku z np. wpustami to trzeba być debilem aby coś z----ć.
  • Odpowiedz