@cheeseandonion: wygląda świetnie, ale podejrzewam że nie spodobała by ci się wiedza na temat tego jaki proces przechodzą figi które spożywasz. Możesz bezpowrotnie stracić do nich chęć. Jeżeli jesteś odważna możesz przeczytać na przykład poniższy artykuł
@trfgywsftggt: Najpopularniejsza odmiana fig dostępna w sklepach (Ficus carica), nie wymaga zapylania przez osy. Ta odmiana jest partenokarpiczna, co oznacza, że wytwarza owoce bez udziału owadów. Więcej na temat poszczególnych odmian
@RamtamtamSi: spoko informacja, ale jeżeli zapylenie nie jest potrzebne, to przecież nie oznacza jednocześnie, że osy się tam nie lęgną
edit: innego źródła nie chce mi się szukać, ale gpt twierdzi, że osy się nie lęgną jednak w tych figach które nie wymagają zapylenia, a to są te figi, które spożywamy. @RamtamtamSi dzięki z całego serca. Będę mógł znowu jeść figi :D
https://pysznosci.pl/figi-robaczki,6918897195775617a
Odkąd się dowiedziałem, już nigdy nie spojrzałem na figi tak samo
edit:
innego źródła nie chce mi się szukać, ale gpt twierdzi, że osy się nie lęgną jednak w tych figach które nie wymagają zapylenia, a to są te figi, które spożywamy. @RamtamtamSi dzięki z całego serca. Będę mógł znowu jeść figi :D