Wpis z mikrobloga

@MichauDelendaEst: na zegarek za 2k też się zadłużasz i wydajesz na niego kilka rocznych pensji? I mimo wszystko pod tym wpisem jak widzisz zaproponowałem mirkowi zegarek za 300pln i zachować kasę.
Zegarek w ogóle, nawet za 100pln to nie jest obowiązkowy wydatek i tu się zgadzam, ale nie zrujnuje też komuś finansów i jak komuś się bardzo chce i go stać, to może kupić. Śmiem twierdzić, że komuś kto nie
  • Odpowiedz
@najbardziej-lysy: @kmg_al
Faktycznie, moja wina i źle się d-------m, myślałem, że to wpis OPa. Biję się w pierś.

Ale tak, nie chodzi o kwestie pragmatyczne tylko estetykę. Ciężko tu jakoś rzeczowo dyskutować bo oczywiście, że to się nie opłaca finansowo, ale nie to jest istotą rzeczy. Sam odnosisz się do tego, że "wartość będzie ujemna" - ale nie w kwestii inwestycji ludzie rozpatrują te wydatki.

Natomiast cięzko mi uwierzyć
  • Odpowiedz
@MichauDelendaEst: ja też bym z tych 6k na remont lepiej bym wydał 3k na lepsze mieszkanie (tzn lokalizację czy standard budynku) a na wykończenie jakiekolwiek po kilku miesiącach przestajesz zwracać uwagę. Po prostu w Polsce ludzie są chętni srania kasą, a potem narzekają że wszystko drogie i na dzieci im nie stać (patrz wątki obok). A do j-----j siłowni nawet markowe ciuchy zamiast zwykłych z Decathlonu za ułamek ceny, bialeczko
  • Odpowiedz