Wpis z mikrobloga

@janekhe: Typowi nataliści, ten komentarz o Hitlerze też mnie nie zaskoczył, ja kiedyś usłyszałam, że jako efilistka jestem gorsza od nazistów xDDD widocznie morduję miliony i nawet o tym nie wiem
  • Odpowiedz
@666-666 No cóż, naziści chcieli żeby naród żydowski wyginął, antynataliści chcą żeby wszystkie narody i w og9le cały gatunek ludzki wyginął. Metody oczywiście inne no ale na poziomie wizji idealnego świata no to są pewne podobieństwa, przykro mi.
  • Odpowiedz
@garrincha94: Antynatalizm nie postuluje mordowania, tylko że prokreacja jest niemoralną, jeśli dla ciebie to to samo to możesz uważać mnie za nazistkę, nie przejmuję się tym co natale bez empatii o mnie myślą
  • Odpowiedz
@666-666 @janekhe Nie napisaliście dosłownie nic sprzecznego z moim komentarzem :) Napisałem że na poziomie idealnego stanu świata to jest pewne podobieństwo, to wszystko. Nie napisałem że antynataliści są tak samo źli jak naziści, nie napisałem nawet że antynataliści są źli, nie nazywam Was nazistami, oczywiście że antynataliści nie postulują mordowania. Nic z tego napisałem i w przeciwieństwie do @janekhe ja Was nie obraziłem.
  • Odpowiedz
@garrincha94:

Nie napisałem że antynataliści są tak samo źli jak naziści, nie napisałem nawet że antynataliści są źli, nie nazywam Was nazistami,

No to po co wogóle to piszesz skoro i tak o niczym to nie świadczy? xD A rozumiem, chcesz pokazać antynatalizm w złym świetle...
  • Odpowiedz
@Klusiu_ Przecież to nie ja zacząłem wątek porównywania nazizmu do antynatalizmu. Normalnie bym napisał że podobieństwo pomiędzy poglądem w który ktoś wierzy a zbrodniczą ideologią może zmienić czyjeś myślenie ale znajdujemy się w ściekowej części internetu, na wykopie na tagu który prawie nikt nie czyta, nikt tutaj nikogo do niczego nie przekona, wszyscy ktorzy tutaj siedzą wg mnie są trochę walnieci a ludzie piszą komentarze tylko żeby powrzucać albo po wyśmiewać
  • Odpowiedz
s--s w zabezpieczeniu to mordowanie tysiecy plemnikow

@janekhe: Czy ci sie uleje czy nie to i tak skazujesz wiekszosc z nich na smierc/powolna agonie

ja kiedyś usłyszałam, że jako efilistka jestem gorsza od nazistów

@666-666: slyszalem, ze jestem gorszy jako centrysta/neutral od lewakow i prawakow. Czyli mam na sile klaskac z ktorymis z klaunow wbrew swojej filozofii i pogladom, bo kazda sekta jak d--a, ma swoja racje -
  • Odpowiedz
@janekhe Jak ktoś pisze cały czas to samo jak zacięta płyta to pewnie chce żeby ta wiadomość dotarła do jak największej liczby odbiorców, pełno tutaj takich przypadków, ja po prostu olewam w takim przypadku zamiast wyzywać od debili no ale jak tam chcesz. W końcu wszyscy tutaj mają w dupie opinie innych więc wyzywaj mnie od kogo tam sobie chcesz.
  • Odpowiedz
@janekhe: Drugi argument jeszcze głupszy - najpierw mówi, że ludzie widzą swoje życie irracjonalnie dlatego wolą się urodzić, i zamiast zrobic ztego argument ZA życiem, to on to odwraca i mówi "no to tylko twoja irracjonalnosc" - czyli celowo marginalizuje argument ZA.
Takie marginalizowanie mozna zrobic odnosnie wszystkiego - wielu ludzie popiera antynatalizm, ale ludzie są irracjonalini, więc tak naprawde powinni się rozmnażać - tak można to odwrócic i włożyć
  • Odpowiedz
@janekhe: W tym filmiku jest mnóstwo błądów we wnioskowaniu i logice, to mają być podstawy antynatalizmu?
Już 1000 razy lepszy arguemnt to coś w stylu - nie chce mieć dzieci, bo mi czas zajmują, ograniczają podróże, musze przewijać śmierdzące pieluchy.
Natomiast ten filmik to bezwartościowe p---------e i to z błędami logicznymi.
  • Odpowiedz
  • 1
Już 1000 razy lepszy arguemnt to coś w stylu - nie chce mieć dzieci, bo mi czas zajmują, ograniczają podróże, musze przewijać śmierdzące pieluchy.

@UczeSiemNiemieckiego: to akurat tyczy sie #childfree, antynatalizm mowi o negatywnej wartosci prokreacji
  • Odpowiedz