Aktywne Wpisy

FrizPL +302

źródło: yaU74NucFmpQVvvl
Pobierz
Kupiłem mieszkanie rok temu i wszystko miało być pięknie, ale...
Mieszka pode mną rodzina z dwójką małych dzieci. Od roku odkąd tu mieszkam praktycznie ani razu(!) nie pospałem nie będąc obudzonym po 6 przez bieganie dzieciaków lub płacz a właściwe wycie, jakby kogoś ze skóry obdzierali. Nie ma znaczenia czy to tydzień roboczy, czy weekend. Nie ma opcji, żebym pospał do 8 czy 9. Najgorsze jest do bieganie mam wrażenie, jakby specjalnie piętami
Mieszka pode mną rodzina z dwójką małych dzieci. Od roku odkąd tu mieszkam praktycznie ani razu(!) nie pospałem nie będąc obudzonym po 6 przez bieganie dzieciaków lub płacz a właściwe wycie, jakby kogoś ze skóry obdzierali. Nie ma znaczenia czy to tydzień roboczy, czy weekend. Nie ma opcji, żebym pospał do 8 czy 9. Najgorsze jest do bieganie mam wrażenie, jakby specjalnie piętami
Wojsko polskie nie istnieje. Nie szkoli się od 3 lat, jest zdemoralizowane, źle umotywowane, oficerem dzięki Legii akademickiej zostaje się w pare msc. Oficer aktualnie jest ucieleśnieniem zgnilizny, która toczy wojsko, niekompetentni frustraci bez grama wiedzy i kompetencji, którzy postanowili często *odmienić* swoje życie bo dają hajs. System szkolnictwa wojskowego to nieśmieszny żart. Wojsko sklada się w 1/3 z dziewczynek 40 kilogramowych i 50 letnich Grażyn. Ostatnio na dzsw w jednej jednostce trafiły się dwie gwiazdy p---o, po obnażeniu profesji zostały chyba wyrzucone z wojska. Jedyną motywacja ówczesnego żołnierza polskiego do bycia żołnierzem jest żołd w postaci 6k na rękę. Tak wygląda polskie wojsko i wy chcecie walczyć jak równy z równym z Rosją? Nie bądźcie żałośni.
#wojna #rosja #ukraina #propaganda #wojskopolskie
@B3diSoprano: xD
@cybulion: przejrzyj jego posty to lepszy propagndzista niż goowner
@B3diSoprano sluchaj onucew. Sam wlasnie wrocilem z ćwiczeń rezerwy, liczyłem na spokojne 7 dni a j----i nas po poligonie, wystrzelalem chyba 15 magazynkow z 6 typow broni. Kumpel postanowil sie po ćwiczeniach postarac o etat. Niedaleko mnie poligon czolgowy i trenujemy kadre do nowej jednostki. Wasz ruski mir bedzie zdziwiony niedlugo.
Komentarz usunięty przez autora
Mielismy wybor z czego chcemy strzelac na dziennym z czego na nocnym zapisalem się na kazdy mozliwy typ broni.
I tak, jestem rezerwista z czerwonym beretem. Mozesz pozazdroscic bo ciezko bylo w moich latach dostać przydział do naszej jednostki