Wpis z mikrobloga

Zaglądam na wykop i świat poje*ało. Wykopki zanurzyły się w całkowita otchłań szaleństwa. Wykopki jaraja się słowami ex-generała, który mówi o anihilacji rosjan, tylko wiecie jaki jest problem, wojsko polskie nie istnieje. Zapewne nikt z was nie zna osoby, która tam służy i cała światła wiedze czerpiecie z Twitterka lub wierzycie w słowa Pana Kamysza, już spieszę z pomocą.

Wojsko polskie nie istnieje. Nie szkoli się od 3 lat, jest zdemoralizowane, źle umotywowane, oficerem dzięki Legii akademickiej zostaje się w pare msc. Oficer aktualnie jest ucieleśnieniem zgnilizny, która toczy wojsko, niekompetentni frustraci bez grama wiedzy i kompetencji, którzy postanowili często *odmienić* swoje życie bo dają hajs. System szkolnictwa wojskowego to nieśmieszny żart. Wojsko sklada się w 1/3 z dziewczynek 40 kilogramowych i 50 letnich Grażyn. Ostatnio na dzsw w jednej jednostce trafiły się dwie gwiazdy p---o, po obnażeniu profesji zostały chyba wyrzucone z wojska. Jedyną motywacja ówczesnego żołnierza polskiego do bycia żołnierzem jest żołd w postaci 6k na rękę. Tak wygląda polskie wojsko i wy chcecie walczyć jak równy z równym z Rosją? Nie bądźcie żałośni.

#wojna #rosja #ukraina #propaganda #wojskopolskie
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@B3diSoprano: przecież te wykopki to boty. Ujadały na początku wojny, teraz ujadają, po wojnie będa ujadać. Oni sa zwarci, silni i gotowi, i będa wgniatać putina, a tymczasem to otyłe przegrywy na rencie socjalnej i dorabiają w necie.
  • Odpowiedz
@B3diSoprano: ja znam kupę ludzi po szkole oficerskiej nawet, do tego kilku kumpli w wocie. Ha, nawet mój sąsiad dopiero przeszedł na emeryturę dopiero, a był na misjach w Afganistanie i Iraku. Kurde, codziennie słyszę starty F-16 z pobliskiego lotniska (niestety nie widzę, bo treningi mają w innym kierunku). Średnio raz w miesiącu widzę transport techniki wojskowej, ostatnio były to koreańskie czołgi. A dodam, że mieszkam daleko od wschodniej granicy.
  • Odpowiedz
@Zara_wracam no wlasnie widze
@B3diSoprano sluchaj onucew. Sam wlasnie wrocilem z ćwiczeń rezerwy, liczyłem na spokojne 7 dni a j----i nas po poligonie, wystrzelalem chyba 15 magazynkow z 6 typow broni. Kumpel postanowil sie po ćwiczeniach postarac o etat. Niedaleko mnie poligon czolgowy i trenujemy kadre do nowej jednostki. Wasz ruski mir bedzie zdziwiony niedlugo.
  • Odpowiedz
  • 0
@magic_johnson: Co ma dowieść to, że znasz kogoś kto zna kogoś i że słyszysz startujące F-16. Ty w ogole nie rozumiesz o czym mówie, jesteś kompletnym dyletantem w tej materii, który uwierzył w to co widział w telewizji.
  • Odpowiedz
  • 5
@cybulion: Nie nazywaj ojca żołnierzem, skoro pracuje w WCR. Pracując tam system wymaga byś ciągłe klamał i snuł wizję o Wielkiej Polsce. Twoj stary to po prostu propagandzista, zaakceptuj ten smutny fakt. Nie jest żołnierzem, jest demagogiem.
  • Odpowiedz
@B3diSoprano: ok jestem dyletantem i rosja zajmie Warszawę w trzy dni xD już gdzieś to słyszałem, ale tym razem sprawdzi się, że będzie miał kto witać ruskich kwiatami. Ze swoim apetytem na pęto ruskiego sołdata to pewnie nawet powitasz lodem.
  • Odpowiedz
@B3diSoprano też tak uważam. Poznałem takiego jednego żołnierza. Kiedyś się go zapytałem jak to jest być żołnierzem. Spodziewałem się odpowiedzi coś w stylu "mogę służyć ojczyźnie" albo "mogę się sprawdzić jako facet" albo przynajmniej "po prostu to lubię". A on mi odpowiedział że dobrze płacą i nic nie trzeba robić.... aż mnie zatkało.
  • Odpowiedz
@B3diSoprano: mam kuzyna w logistycy oraz ojca, który był w kontrwywiadzie, w pełni się podpisują pod tym co piszesz. To jak porozdawali teraz awanse miernotom to jest porażka. Wojsko PL to teraz takie jedno wielkie korpo, gdzie idą ludzie mało sprytni, bo jest dotacja od państwa. Free money. Jakby przyszło co do czego to ci zawodowi idą na L4 i mają wywalone xd
  • Odpowiedz
@B3diSoprano co XD ojciec służy normalnie dostał teraz przydział na komendanta wcr by przyjmowac nowych w kamasze - mamy ruch bo otwiera sie nowa jednostka. Ty jestes jakims propagandzista sowieckim XD
Mielismy wybor z czego chcemy strzelac na dziennym z czego na nocnym zapisalem się na kazdy mozliwy typ broni.
I tak, jestem rezerwista z czerwonym beretem. Mozesz pozazdroscic bo ciezko bylo w moich latach dostać przydział do naszej jednostki
  • Odpowiedz