Inwestowanie w nieruchomosci jest domena ludzi nie majacych pojecia o inwestowaniu. Kazdy normalny biznes przynosi wielokrotnie wieksze zyski niz nieruchomosci. No ale trzeba miec pojecie o tym biznesie. Nie wystarczy postawic budy z kebsem na fansy dzielnicy Warszawy i liczyc ze wypali.
@PfefferWerfer: dopiero teraz ogarnąłem, że ten gruby w tle reklam Media Expert to Donatan xD myślałem, że to jakiś random albo low-tier mało znany raper.
@MirkoLord: @davoid Gdybyście mieli 100 milionów nie mówcie że nawet 5 z nich nie zainwestowalibyście w nieruchomości w celu dywersyfikacji portfela. Ja bym przy takim majątku kupił dom nad morzem w portugalii, dom w USA i dom w PL natomiast kilka mieszkań pod wynajem zarządzanych przez jakąś firmę to też niezły pomysł.
@MirkoLord: materiały budowlane są teraz tanie, działki jeszcze z dziesięć lat będą drożeć, pensje z roku na rok rosną a wartość pieniądza wzrasta, jakbym miał tone hajsu to też bym go utopił budując blok
@davoid: co sie dziwic? Na calym swiecie najbogatsi inwestuja w nieruchy, bo to najbardziej bezpieczna i pewna inwestycja. Zakladajac oczywiscie zakup w odpowiedniej lokalizacji.
@majkel88: Nie, najbogatsi nie inwestuja w nieruchy. Nigdzie na swiecie.
Najbogatsi inwestuja w swoje biznesy, graja na gieldzie itp. A jesli juz wrzucaja hajs w nieruchomosci, to jedynie jako jakis procent zysku, celem dywersyfikacji portwela inwestycyjnego.
No ale nie dziwi mnie to ze w polsce to tajemnicza wiedza ¯\(ツ)/¯
@PfefferWerfer no to przynajmniej buduje. Z budowania jest realna wartość dodana dla społeczeństwa. Fliperski rak niczego nie buduje tylko przerzuca pieniądze z rąk do rąk. Istotna różnica.
@davoid: obawiam się, że nawet nie zdajecie sobie sprawy ilu zwykłych ludzi inwestuje w takie mieszkania. Właśnie się dowiedziałem, że moja ciotka z wujem co jacyś super bogaci nie są ale prowadzą dwie małe firmy kupili mieszkania na wynajem. Dwa dokładnie, jedno w powiatowym, jedno we Wrocławiu. Nie wiem ile wychodzą na czysto z tego z Wrocławia, ale tego z powiatowego mają 2k zł. No i teraz niech mi ktoś
Rozumiem brak prądu przez 1-2h , ale gdzie my żyjemy, że na 6h prądu ma nie ma być. Ludzie pracują..... Nie moga planować takich rzeczy w nocy, gdzie ludzie śpią ?
źródło: IMG_6235
Pobierzźródło: Screenshot_2024-10-12-09-18-56-617_com.brave.browser-edit
PobierzInwestowanie w nieruchomosci jest domena ludzi nie majacych pojecia o inwestowaniu. Kazdy normalny biznes przynosi wielokrotnie wieksze zyski niz nieruchomosci. No ale trzeba miec pojecie o tym biznesie. Nie wystarczy postawic budy z kebsem na fansy dzielnicy Warszawy i liczyc ze wypali.
To samo z
coś jak stanoski kupujacy bitcoina na górce
Ja bym przy takim majątku kupił dom nad morzem w portugalii, dom w USA i dom w PL natomiast kilka mieszkań pod wynajem zarządzanych przez jakąś firmę to też niezły pomysł.
@ArekMaupa: a co ma to wspolnego z posiadaniem hajsu, ktory zarobili na zupelnie innych rzeczach?
lewandowski zarobil miliony na nieruchach? xD
no to niezle (ʘ‿ʘ)
@majkel88: Nie, najbogatsi nie inwestuja w nieruchy. Nigdzie na swiecie.
Najbogatsi inwestuja w swoje biznesy, graja na gieldzie itp. A jesli juz wrzucaja hajs w nieruchomosci, to jedynie jako jakis procent zysku, celem dywersyfikacji portwela inwestycyjnego.
No ale nie dziwi mnie to ze w polsce to tajemnicza wiedza ¯\(ツ)/¯
@MirkoLord: zaraz ceny spadną prawda? Przecież mick by nie kłamał...