Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dariusz44: dziękuję za te wpis. Wierzę, że Pietro z nieba patrzy na Ciebie i cieszy się, że masz kawałek tego kija. Szkoda, że wrócił do kraju, bo po przekroczeniu granicy już nie mógł wrócić :( a nie ma sensu umierać za kawałek ziemi.
  • Odpowiedz
@dariusz44: wspaniały i smutny wpis. Korzystając z okazji chciałbym serdecznie życzyć każdemu kto pcha w Polsce ruska propagandę, każdemu kto cieszy się z ruskich sukcesów by usiadł na kaktusie i zdechł powoli z powodu infekcji odbytu.
  • Odpowiedz
@dariusz44: Dopiero po wybuchu tej wojny zrozumiałem dlaczego zarówno moi rodzice jak i dziadkowie tak nienawidzili ruskich. Teraz to w 100% rozumiem. I zacząłem czuć wobec ruskich dokładnie to samo.

Ciekawe co o--------ą za x lat żeby moje dzieci których jeszcze nie mam też zaczęły nimi gardzić
  • Odpowiedz
@nn1upl: Odpowiem brutalnie szczerze - mam nadzieję, że pokolenie naszych wnuków raczej będzie ubolewało nad tym, czemu ludzkość w trzeciej dekadzie XXI wieku rozwiązała trwale acz nieelegancko problem rosyjski.

Coś jak młodzi Czesi czasem nie rozumiejący, czemu doszło do dekretów Benesza.
  • Odpowiedz
@dariusz44: Ja pamiętam przylot do Polski po rozpoczęciu wojny."Tych" ludzi którzy uciekali.Warszawa.Jak ktoś mi wybiela ruskich wśród znajomych to opowiadam im co widziałem.Jeszcze jeden ochroniarz z Łotwy w Londynie piękna polszczyzną mnie pozdrowił "Jeszcze Polska nie zginęła".
  • Odpowiedz
@dariusz44: robiliście razem 3 miesiące. 20 lat później Piętro ma twój numer telefonu, ale nic oprócz kija. Tyle właśnie mu dala Ukraina. I on tam wrócił dać się zabić. No nie wiem Piętro nie wiem czy warto bylo
  • Odpowiedz