Wpis z mikrobloga

@KIaudiuszeq: Czym Pan generał chce tego dokonać. Armią, która sie nie szkoli od 3 lat? Armią, która w 1/3 składa się z kobiet. Armią, która ma ukompletowanie wynoszące 45% Armią, która nie ma żadnych rezerw oprócz 40-50 latków? Dajcie sobie na wstrzymanie chłopacy xDD
  • Odpowiedz
Podobno ma kandydować na prezydenta. Mój głos by miał.

@_atreides: Raczej wielu by chciało. Kaczyński na to nie pójdzie, a bez zaplecza PiSu nic nie wskóra. Ale fakt, że kandydatura byłaby ciekawa.
  • Odpowiedz
Czym Pan generał chce tego dokonać. Armią, która sie nie szkoli od 3 lat? Armią, która w 1/3 składa się z kobiet. Armią, która ma ukompletowanie wynoszące 45% Armią, która nie ma żadnych rezerw oprócz 40-50 latków? Dajcie sobie na wstrzymanie chłopacy xDD

@B3diSoprano: Cope harder szaszka
  • Odpowiedz
@B3diSoprano: Wszystko to jest najprawdziwsza prawda tak samo jak wy wszyscy, malkontenci, eksperci jesteście najprawdziwsisi polscy Polacy patrioci. I jakie zdanie i opinię ty byś nie miał o naszej armii to niepodważalnym faktem jest to, że jest ona istotną częścią najpotężniejszego sojuszu obronnego w historii świata i ta zawszona, zacofana zbieranina zwana już prześmiewczo "drugą armią świata" choćby się zesrała to zostałaby doszczętnie rozsmarowana i skompromitowana.
  • Odpowiedz
@BialyOrzeI: no jego wpis wali fejkiem na kilometr. Nie znam się na wojsku, ale wygooglowalem pierwszą z brzegu informacje, kobiet w wojsku mamy 17 tysięcy na 216 tysięcy łącznej liczebności. Już abstrahując od tego, że typ wyśmiewa naszą armię, nie podając żadnych zalet, a takie oczywiste mamy.

Jeśli to nie jest konto ruskiej onucy to się zdziwię.

@B3diSoprano dlaczego kłamiesz?
  • Odpowiedz
@Rocky_Zuma_Skye: tak jak napisałem nie znam się na wojsku, ale w rankingach armii jesteśmy dość wysoko, mamy żołnierzy z doświadczeniem z wielu miejsc na świecie, sprzęt wymieniamy na najnowszy, łącznie z topowymi czołgami i samolotami. To co ten ruski trol napisał to zwyczajne kłamstwa co łatwo udowodnić.

Skoro kacapy sobie nie mogą poradzić z Ukrainą to tym bardziej tutaj nie mieli by czego szukać. I to nie jest moja opinia,
  • Odpowiedz