Wpis z mikrobloga

Znalazłem chyba jedyne zdjęcie mojego psa Maxa, z którym się praktycznie wychowywałem na zdjęciu ma około 19 lat. W dzikich latach 90 odprowadzał mnie do szkoły i potrafił czekać za mną do końca lekcji. Przybłąkał się do nas jak miał jakieś 3 lata miał w sobie zero agresji, chyba że chodziło o obronę mnie przed innymi psami, które w tamtym czasie też biegały samopas w mojej mieścinie. Pamięta sytuację jak z jakiejś otwartej bramy wybiegły na mnie dwa rotwailery, mimo że był raczej strachliwy rzucił się do obrony, nim wybiegł właściciel tych psów zdążyły go dość mocno pogryźć i biegłem z nim zakrwawionym szybko do domu. Raz była sytuacja, że przyprowadził sobie suczkę, też owczarko podobną i tak sobie mieszkała u nas na podwórku jakieś dwa tygodnie aż zdarzyło jej się na mnie warknąć wtedy na nią ruszył i to był koniec jego romansu. Płakałem ja bubr kiedy musieliśmy go uśpić a miałem wtedy coś koło dwudziestki, dostał pierwszy zastrzyk usypiający i go wyprowadziłem przed gabinet, żeby myslał że już jedziemy do domu przytulałem go i czułem jak powoli odpływa. Ale to była fajna i mądra psina. Ale mnie wzięło na wspomnienia.
#pokazpsa #feels #zwierzaczki #zwierzeta #psy
Nabuchodonozor_II - Znalazłem chyba jedyne zdjęcie mojego psa Maxa, z którym się prak...

źródło: Zdjęcie001

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nabuchodonozor_II bardzo podobny do mojej psinki którą musiałem pożegnać trzy lata temu a nadal sobie z tym nie poradziłem dodam że mam 31 lat. Siedziałem z nią podczas usypiania i pamiętam że strasznie zryło mi to beret. Ale z drugiej strony byłem z nią do końca i uważam że tak należy.
  • Odpowiedz
@Nabuchodonozor_II: Owczarki niemieckie i ich kuzyni to najlepsze psy na swiecie. Bardzo madre, przyjazne i opiekuńcze. Kiedys bedac dzieckiem trollowalem swojego, ze stracilem przytomnosc, to biegal wokol mnie, szczekal i biegl po pomoc. Cudowne psy i tylko pozornie grozne przez płot.
  • Odpowiedz
@buleczkamaslana2137 bo miał guza w tylku wielkości śliwki przez co nie mógł się załatwić i mocno się przez to męczył. wet powiedział że operacja będzie kosztowna i przysporzy mu tylko więcej cierpienia a ze wzgledu na podeszły wiek i tak by jej mógł nie przeżyć....
  • Odpowiedz