Wpis z mikrobloga

cześć, korzystam z vivoactive 5 i ciekawi mnie rubryka z "aktywnymi kaloriami" - dziś wykonałem według zegarka 12.5k kroków, a liczba aktywnych spalonych kalorii pokazuje 186. Jest to możliwe czy zegarek zaniża? nie ważę dużo(70kg), chód przeważnie po płaskim, ale mimo wszystko w internecie czytałem, że taka osoba jak ja powinna spala między 300-400 na 10000 kroków, a u mnie wyszło 186kcal na 12500.

co może być przyczyną?

#garmin #dieta #spacerujzwykopem #smartwatch
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

co może być przyczyną?

@Yluu: pewnie trzeba by wejść w algorytm zegarka. Mi np. fitatu też losowo przelicza i po spacerze wychodzi, że wykonałem morderczy trening xD. Nie przejmowałbym się tymi wartościami bardziej niż jakimiś innymi na bieżniach itp.

Kalkulator z google podaje 30-35 kcal/1000 kroków przy takiej masie (yt bro science 40 kcal/1000 steps na 80 kg), czyli przy Twoich 12,5k kroków wychodzi jakieś 400 z hakiem kcal brutto.
  • Odpowiedz
w internecie czytałem, że taka osoba jak ja powinna spala między 300-400 na 10000 kroków

@Yluu: A w internecie napisali jakim tempem? Bo spacer w poszukiwaniu grzybów to jedno a szybki marsz bo jesteśmy gdzieś spóźnieni to drugie.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@echelon_: tak, to są wartości dla zwykłego, przeciętnego chodu jaki wykonuje człowiek przez większość dnia, a nie dla tych dwóch minut w życiu kiedy biegnie się do klopa bo ciśnie dwójka
  • Odpowiedz