Wpis z mikrobloga

Jestem w UPC od 13 lat. Nigdy nie miałem żadnych problemów, mam super ofertę z rabatami, awarie raz na rok, albo i mniej. Internet 1GB, zawsze był w okolicach 950Mb.

Po przejęciu UPC przez Play tragedia, aktualnie około 90Mb. Na forach ludzie piszą, że Play zaczął puszczać pakiety przez zagraniczne sieci, bo tak taniej niż przez najszybsze polskie węzły.

W każdym razie będę chyba zmieniał operatora, bo mam kilku do wyboru w mojej lokalizacji.

Chciałem tylko ostrzec innych, UPC już nie ma, a usługi u Play są tragiczne.

#upc #internet #informatyka #komputery #it
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duzy_krotki: U mnie jest ok. 700 z 750, ale prawie codziennie wywala neta. A jak już zacznie, to sypie się co kilkadziesiąt minut, często jak wstanie, to prędkość wtedy spada. Jak już się uda dobić do panelu routera, to sygnał niby jest idealny. Ja nie wiem, co to za magia.

A na jakich forach piszą o tych zagranicznych węzłach?
  • Odpowiedz
Po przejęciu UPC przez Play tragedia, aktualnie około 90Mb. Na forach ludzie piszą, że Play zaczął puszczać pakiety przez zagraniczne sieci, bo tak taniej niż przez najszybsze polskie węzły.

@duzy_krotki: Jak UPC nadal jest w AS6830 czyli routingowo to się nic nie zmieniło. Ludzie p------o, jeszcze xD
  • Odpowiedz
  • 0
@duzy_krotki, przykro nam, jeśli w Twojej lokalizacji aktualnie dostrzegasz utrudnienia. Zapewniamy, że nie są to nasze standardy i zależy nam na wyjaśnieniu trudności. Dlatego zalecamy zarejestrowanie w tej sprawie zgłoszenie, abyśmy mieli możliwość dokładnej weryfikacji utrudnień. Zgłoszenie takie możesz zarejestrować poprzez infolinię (790 500 500) lub e-mail: ok@pomocplay.pl. Zachęcamy do podania dokładnych szczegółów zauważanych niedogodności.
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: Jesli Twoj komputer obsluguje 5g, to wez przetestuj po wifi. Zakladajac ze jestes w miare blisko routera albo mozesz to zrobic.
90mb/s ewidetnie wyglada jak zly kabel albo zle zestawiona predkosc po kablu.

Ewentualnie zobacz w ustawieniach windy, jaki masz duplex i speed (predkosc).
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: Grasz w gry? U mnie od 1,5 miesiąca spóźnione pakiety na poziomie 40% przez co mam ścinki i teleporty w grach online. Nigdy tak nie było dopiero jak UPC zostało przejęte przez PLAY. Zdecydowałem się przejść do Netii na prawdziwy światłowód a nie udawany (HFC).
  • Odpowiedz