Wpis z mikrobloga

Konsekwencja

@StemiPL: We komentarzu do którego odnosiła się moja pierwsza w tym poście wypowiedź nie użyto słowa "konsekwencja", a "zasłużyli". Cytując:

Jechali w cholerę za szybko i zginęli, bo na to
  • Odpowiedz
@Pawu1on: Rozumialbym raczej slowo "zasluzyc sobie" jako "zapracowac sobie na cos". Swoim postepowaniem doprowadzili do wlasnej smierci. Jesli ktos swiadomie dokonuje przestepstwa zagrozonego dana kara to "zasluguje sobie" na owa kare. Kara za szybka jazde jest mozliwa utrata przyczepnosci, kara za utrate przyczepnosci jest mozliwe uderzenie w drzewo i w konsekwencji smierc.
  • Odpowiedz
@sylwek2k: debili bo to jasne że jak bokiem na drzewo wjedziesz to jesteś debilem. Wiesz że uderzenie boczne jest najmniej bezpieczne dla jadących samochodem a ten zawinięty rogal powstał po takim uderzeniu gdzie nie ma zastosowanych stref zderzeniowych? Wiesz o tym? Może samochód wpadł po prostu w poślizg i uderzył bokiem w drzewo? Widziałeś że za szybko jechał? Stałeś z radarem?
  • Odpowiedz
Widziałeś że za szybko jechał? Stałeś z radarem?

@Kylu45:

Ty za to widziales, jak oni przykladnie jechali, trzymajac sie ograniczen predkosci.. ( ʖ̯) A moze chociaz masz cos na potwierdzenie, ze droga jest zle wyprofilowana? Jeszcze chcesz bronic husarie?

Jeszcze raz: albo policja niech zrobi porzadek z husaria, albo drzewa. Szkoda, zeby niewinni cierpieli.
  • Odpowiedz
@sylwek2k: widziałem jak wyglądają testy zderzeniowe uderzenia bocznego auta i nowych i starych jak tu trupow i zdaje sobie sprawę ze niefortunne uderzenie przy niewielkiej prędkości potrafi zgnieść samochód jak puszkę.. jechali starym gratem i ja nikogo nie bronię czy szybko czy wolno ale bezpieczniejsze oceniam innych ludzi bo to tragedia która już widać się powtarza.. ktoś ma rodzinę, ktoś jest czyimś dzieckiem a może to błąd zewnętrzny który powinno
Kylu45 - @sylwek2k: widziałem jak wyglądają testy zderzeniowe uderzenia bocznego auta...
  • Odpowiedz