Wpis z mikrobloga

@KIaudiuszeq: Realia są takie, że w Polsce tylko d-------e mandatów zadziałało jeśli chodzi o poprawę bezpieczeństwa na drodze. Lepsze drogi, chodniki poza terenem zabudowanym, przejścia dla pieszych, wysepki, itd. to tylko dodatek.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: a ja powiem ze bardzij niz wysokosc mandatu odstraszy nieuchronnosc mandatu. jedyne rozwiazanie to nawalenie automatycznych systemow co cyk foto i mandacik. Za przekroczenie predkosci, za wjazd na skrzyzowanie, za przejazd przez zapory, za cisniecie glosnym samochodzikiem.
Policjantow jest malo a bedzie jeszcze mniej, a siatka drog gdzie mozna cisnac i to zdrowo cisnac jest coraz wieksza (ostatnio sobie zrobilem rowerem wycieczke po serwisowce wzdloz eski i tam potrafili
  • Odpowiedz
@srgs: Masz rację, ale sądząc po tym, że w mediach są grzane teraz tematy wypadków drogowych, to możesz się spodziewać wkrótce rzucenia dość dużych sił do drogówki i ITD. A i systemy wystawiana mandatów są coraz bardziej bezobsługowe.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: bedzie akcja znicz i tyle. Chciec cisnac to jedno ale do tego trzeba miec ludzi. chyab na sejmowej komisji padlo ze na wawke przypada 7 patrolow drogowki (w nocy?).7 na cala wawke, i lataja od wypadku do wypadku. To dlaczego by sobie nie uzadzic wyscigow, driftow, czy tez po husarsku z---------c. na policje raczej nie trafisz
  • Odpowiedz
Realia są takie, że w Polsce tylko d-------e mandatów zadziałało jeśli chodzi o poprawę bezpieczeństwa na drodze

@M4rcinS: przecież na naszych drogach wszyscy przekraczają prędkość. Tak naprawdę największy spadek mamy dzięki poprawie jakości dróg. Gdzie jest większa szansa na wypadek - na nowej drodze A/S czy na jednojezdniowej, dwukierunkowej starej krajowce?
  • Odpowiedz
@KIaudiuszeq: @Leniek: @WH40K: mi to nawet minuty nie zajeło i znalazłem te dane. Potrafiliście na wypoku założyć konto ? To sobie sami powinnioście dać radę z tym. No chyba że naprawdę was to przerasta to przyznajcie się do tego po prostu a ja wam dam linka. Tylko ze gdzieś za 1.5h bo teraz idę trenować taniec elo
  • Odpowiedz
Realia są takie, że w Polsce tylko d-------e mandatów zadziałało jeśli chodzi o poprawę bezpieczeństwa na drodze.

@M4rcinS: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz