Wpis z mikrobloga

Ale że zrobiliście program który nie promuje zakładania rodziny tylko już rodzinę z dziećmi to pogratulować. I czym wy się różnicie od pisu poza tym że oni kradną? Takie same pajace są w tych ministerstwach.

Dosłownie bardziej się opłaca budować mieszkania socjalne z dobrym standardem i je wynajmować długoterminowo i tak ogarnąć prawo by policja mogła od ręki ukręcać łeb patologii

w kredycie 0% rodzina bez dzieci ma gorszy próg wejścia niż rodzina z dziećmi, logiczne XDDDD

#nieruchomosci #polityka #sejm #kanalzero
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czasnawybory666: Właśnie ja z moim partnerem jesteśmy w wieku gdzie moglibyśmy mieć dzieci ale potrzebujemy przynajmniej 3 pokoi i dobrze mieszkać w jakieś normalnej. Lokalizacji. Państwo jednak woli wspierać ludzi ok 40tki z 2, 3 dzieci gdzie jest to oczywiste, że już się nie będą rozmnażać. Nie rozumiem tego. My nie mamy miliona na normalne mieszkanie bo nawet nie skończyliśmy 30 lat. XD
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: Ja brałam kiedyś udział w konkursie mieszkanie za remont. Miałam odłożoną gotówkę i nawet małą zdolność kredytową. Starałam się o mieszkanie 2 pokojowe bo w głowie sobie pomyślałam, a może kiedyś będę mieć rodzinę. Spełniałam warunki, ale mieszkanie dostała matka z 2 dzieci. Ja miałam wtedy ledwo 21lat a ona była po 40-tce :/ Dziwne podejście ma te państwo, które nie wspiera młodych (płodnych ludzi) tylko emerytów i patologię,
  • Odpowiedz
@czasnawybory666 co jest złego w programach dla rodzin? Wiele programów jest takich że obowiązują dla kogoś kto już jest w jakiejś sytuacji a nie dopiero będzie. Jakiś zasiłek dla bezrobotnych jest wpłacany na bezrobociu a nie wcześniej kiedy dopiero zmierzasz na bezrobocie. To pomoc rodzinie może być właśnie pomocą rodzinie a nie komuś kto dopiero planuje taka założyć
  • Odpowiedz