Wpis z mikrobloga

@Sarza01 Kabanosy na początek są trudne przez jelita baranie. Trochę ułatwili z jelitami na pasku ale dalej lubią pękać. Jelita wieprzowe jak tylko nie są kiepskiej jakości to bez większych problemów się robi. Natomiast wołowe na grubsze kiełbasy to zero problemu i takie bym na pierwszy raz proponował.
  • Odpowiedz
@mac666 Jak robie kiełbasy w dużej pionowej nadziewarce to zawsze mi zostaje ok 350g masy. Niby są tam jakieś kombinacje woreczkami ale to zawsze i tak zostaje, więc po prostu mrożę. Jak uzbiera mi się większa ilość to mieszam i wychodzi oto taka kiełbasa. Tu jest wołowina, konina, sarna, jeleń oraz dzik. :D Zwykła świnka też jest oczywiście.
  • Odpowiedz
@kiszony_Pomidor z drewnem mam p--------e troszkę xD mieszkam w Irlandii. Tu sami nie wiedzą co sprzedają. Tu akurat kupiłem turbo eko suche drewno dąb. Drogo wychodzi. Do tego użyłem peletu do spożywki. Mix smaków z czereśnią. W Polsce już mam spakowane zrąbki wędzarnicze różnych drzew. Tak sobie rozkminilem,że nagrzeje dębem i będę podsypywać zrąbkami.
  • Odpowiedz