Wpis z mikrobloga

Całe życie myślałem, że c---a osiągnę, a dziś mam problem, że nie mogę puścić przelewu za p. dochodowy z poziomu aplikacji bankowej bo mnie limit nie puszcza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety, muszę z tym miesiącem opuścić tag #programista15k ()
Powiem Wam, że kurła warto było kucować w piwnicy ostatnie lata, to jest całkowicie inny level życia, gdy nie muszę myśleć o bieżących wydatkach, fajnie jest się tak przestawić, gdy wcześniej się nie przelewało i trzeba było liczyć każdą złotówkę.
To jeszcze dla mnie jest jakaś j----a abstrakcja, że 4 lata temu kosiłem 3k do łapy na kurierce za 12h roboty XD
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@eU2MO: Thx Mirku( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie, to te 4 lata pracy siedzącej poskutkowały tym, że musiałem zacząć regularnie chodzić do fizjoterapeuty przez napięciowe bóle głowy oraz zrobiłem sobie diagnozę na ADHD przez problemy ze skupieniem się w robocie, no i wyszła pozytywna xD
  • Odpowiedz
@miltem: Ja jak byłem na studiach to myslałem sobie ze jak w pierwszej pracy dostane z 3k na rękę to będe królem życia, a jak będe zarabial 5k to nic do szcześcia mi nie będzie potrzeba. Na dzisiejsze to bedzie opdowiednio 5k i 8,5k.
  • Odpowiedz
To jeszcze dla mnie jest jakaś j----a abstrakcja, że 4 lata temu kosiłem 3k do łapy na kurierce za 12h roboty XD

@miltem: i feel you bro. W 2015, gdy byłem studentem infy dziennej, pracowałem za najniższą, żeby móc się utrzymać na studiach. Ciężka praca, ciężki czas. Dzisiaj moja dniówka kwotowo jest wyższa niż wtedy miesiąc. xD Myślę o tym regularnie i zawsze mnie to buduje.
  • Odpowiedz
  • 1
@Fishwater: wiesz, niby nie, ale przy takiej konkurencji, jaka jest teraz to machajacy_papaj.jpg, jak nie masz statusu studenta i chcesz załapać staż, da się oczywiście ale pozdro na rejonie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Fattek: Powiem Ci, że mnie to też buduje i jednocześnie mega dołuje, bo moja mama nadal pracuje w sklepie, gdzie po 10 latach ma chyba 5k brutto na uop ;/ Wiesz, boi się zmienić pracę bo "gdzie pójdzie". A to jest zajebiście ciężka robota, nie tylko fizycznie.
I takich ludzi jest mnóstwo w tym kraju.
Na szczęście mogę jej pomóc ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡
  • Odpowiedz
@miltem:

Mam nadzieję, że nie spełniły się Twoje ówczesne, studenckie marzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Te studneckie spełniły się dawno temu. W ostatnich 3 latach był taki boost że wyczyściłem całą liste marzeń. Mam tylko jedno nowe teraz: "Przestać zupełnie pracować i utrzymac przynajmniej 20% obecnego dochodu"
  • Odpowiedz