Wpis z mikrobloga

cięzko o bezpieczeństwo bo te auto miala 1/5 gwiazdek NCAP

@artiom143: sory, ale to jest p---------e w bambus. Przeczytaj raport z testów NCAP dla tego auta.
Z tego co widzę, to u-----o mu gwiazdki chyba najbardziej za to, że ma mało gniazd isofix XD
  • Odpowiedz
bo nie jest naszpikowana elektroniką, a wystarczy jakaś jedna jedyna pierdółka

@eeehhh: tutaj największym "problemem" jest mała liczba gniazd isofix i za to ma najmniej punktów.
To raczej tani samochód, a gniazda isofix przydają sie jedynie osobom przewożącym dzieci z fotelikami kompatybilnymi z isofix xd
  • Odpowiedz
@insystem: w zeszłym roku przeechalem 55kkm w dusterze. Ogólnie w dusterach zrobiłem że 120kkm w przeciągu ostatnich 3 lat. K---a jakie to jest g---o. Jedynie na budowę się nadaje.
  • Odpowiedz
A WIESZ ŻE ZA TE PIENIADZE MIAŁBYŚ

Właśnie taką ładną, nową Dacię? a nie jakiegoś wypierdzianego poniemieckiego gruza?

@dominowiak: I dalej ten wypierdziany niemiecki gruz jest lepiej spasowany, ma ładniejsze wnętrze i lepiej się prowadzi niż ta nowa Dacza xD

I nie, nie hejtuję OPa za wybór. Rozumiem, że nie każdy ma pojęcie o samochodach i zależy mu na nówce, żeby kilka lat pojeździła bezawaryjnie, ale śmianie się, że ktoś
  • Odpowiedz
Jechałem wczoraj dacią sandero stepway trafficara z 30k nalotu. NIe wiem czy to ludzie tak zajechali nowe auto ale tym się jeździć płynnie nie dało xD

@cwlmod: Miałem coś takiego z peugeotem jakimś nowym. W czasie normalnej jazdy około 50km/h po płaskim auto szarpało jakby wypadał zapłon. Problem tylko w czasie spokojnej jazdy, przyśpieszanie czy zwalnianie normalnie (czyli średnio). Wydaje mi się że to jakaś nowoczesna francuska technologia oszczędzania paliwa
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: kilkuletnie? W porównaniu do Dacii to bliżej 10 letnie, a te skrzypią jak Dacia z salonu. Okej, lepszy zawias i silnik, ale i to po dekadzie tyrania w polskiej kulturze technicznej „nie wymieniam póki się nie zesra na amen” to jest bardziej wada niż zaleta. Lepiej serwisować tańsze auto niż droższe. Za cenę rozrządu w 3.0 TDI w Audi wymienisz połowę Dacii
  • Odpowiedz
i tak sobie myślę, że jak teraz mam 25-letni samochód klasy premium, to chyba też by za dobrze nie wypadł (isofix? nawet nie wiedziałem co to. Sygnalizacja niezapiętych pasów? XD)

@j557: tak, gwiazdki są co jakiś czas zaostrzane. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba Punto jak wchodziło to miało 5 gwiazdek, a jak sprawdzili je pod koniec sprzedaży to dostało 0.
  • Odpowiedz
@insystem: oglądałem w salonie 2 razy, byłem na jeździe próbnej bo chce kupić coś do 100k żeby miało trochę miejsca w środku. Niestety zawiodłem się na jakości wykonania wnętrza, a silnik jest po prostu słaby. Jeżdżę od 15 lat salonową Megane 3 i ciągle mam wrażenie, że nowa Dacia wciąż nie ma wewnątrz plastików lepszych niż starsze auta nieco lepszych marek. Dodatkowo ta dziwna tapicerka w wersji Extreme. Po jeździe
  • Odpowiedz
Mam dwa pytania, bo stoję przed decyzją o zakupie tego modelu: czy udało Ci się zejść z ceny lub wynegocjować coś specjalnego przy zakupie? Jakie brałeś jeszcze modele pod uwagę?
  • Odpowiedz
@mocoloco: W moim przypadku chodziło o to że sprzęgło łapało wysoko, bieg 1 i 2 potrafił zazgrzytać i do tego wszystkie dochodzi słynny debilny pomysł silnika od renault - zróbmy mały silnik z dużą turbiną, więc moc jest duża do katalogu a to że jest tylko w wyższych obrotach i z lagiem to przy aucie miejskim będzie dobrze xD

No ja renault nie potrafię jeździć. Próbuje ruszyć łagodnie to nagle
  • Odpowiedz
ale śmianie się, że ktoś sobie kupuje kilkuletnie samochody z wyższej półki jest zwyczajnie... śmieszne.

@rolnik_wykopowy: w moim wpisie wyśmiewam wysmiewanie się z osób kupujących nowe auta, podcasz, gdy w tej cenie mogłyby kupić sobie "10 letnią klasę premium z przebiegiem 170kkm"
Serio, wybory osób kupujących samochody są ich wyborami i o ile ktoś mający rozeznanie w rynku motoryzacyjnym mógłby je OCENIĆ jako mądre lub głupie, to wyśmiewanie tych decyzji
  • Odpowiedz
@ShortyLookMean: Tak są. Standardy się zmieniają. W dodatku taki mustang nowy w 2015 roku dostał 3 gwiazdki bo nie miał systemu autonomicznego hamowania. Jakby miał to by dostał 5 gwiazdek
  • Odpowiedz
@insystem: pomodlę się za Ciebie miras, bo dacia duster to g---o straszne. Mówię to po dwóch dniach jeżdżenia taką jako zastępczym wozidłem. A jogger to pewnie to samo()
  • Odpowiedz
@insystem: Gratulacje. Niech służy.
Bardzo podoba mi się Jogger, to w sumie jedyne auto który podoba mi się wizualnie i ma osiągalną dla mnie cenę. Lubuję się jednak w caravaningu i potrzebuję coś co uciągnie mój domek na kółkach 1050kg. Aktualnie mam Lagunę 3 w dieslu z automatem, 150KM, 340Nm i taka przyczepka nie robi na niej wrażenia. Przeglądałem różne wersje silnikowe Joggerów i jest niestety kiepsko jeżeli chodzi o
  • Odpowiedz