Wpis z mikrobloga

#ubrania #modameska #ciuchy #ubranie
Dziś przyszła do mnie zamówiona kurtka ze skóry owczej z firmy ochnik. Czy to normalne, że na nowej kurtce skórzanej występują takie przetarcia jak np tu? Tkaei przetarcia występują (w mniejszej skali) w jeszcze 2 innych miejscach.

Czy da się te przetarcia jakoś usunąć? Czy nie bawić się w to i zwracać?
KMDZ - #ubrania #modameska #ciuchy #ubranie
Dziś przyszła do mnie zamówiona kurtka ze...

źródło: 1000017918

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@masur1: czyli nie da się tego jakoś usnąć, zniwelować? Próbowałem pastą do butów delikatnie ale po wyschnięciu nic to nie dało
  • Odpowiedz
@KMDZ: Nie powinno tego być. Oczywiście, że da się usunąć, są specjalne farby do skóry. Jeżeli nigdy tego nie robiłeś lub po prostu nie chcesz się babrać to zrobi Ci to na poczekaniu każdy kuśnierz i pewnie większość szewców.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@masur1: no nowa, teraz już wiem dlaczego wystawiali ją na allegro a nie na swojej witrynie internetowej.

Napisałem im w dyskusji na allegro, że albo robią sensowny rabat i zwracają część pieniędzy albo zwracam to im z powodu tych wad.

Dałem za to 700 zł. Z takimi wadami to myślę przynajmniej zbić o te 30 procent
  • Odpowiedz
@KMDZ Boże myślałem że przez sen piszę posty z jakiegoś multikonta bo też mi wczoraj przyszła skorzana kurtka z Ochnika właśnie xD

Jak coś to na zalando te kurtki są teraz po 600 zł m, więc nie dość że przeplaciles to jeszcze w takim stanie... rób zwrot miras i zamawiaj tam
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Jakie tylko chcesz. Tam od wyboru do koloru miał. Ale mnie głównie interesuje ta bydlęca i z konia.

On mówił że bydlęca wygląda trochę lepiej bo jest bardziej matowa i kurtka bedize wyglądać bardziej 'męsko'. Znów mi dotychczas bardziej się podobały te błyszczące i ta z konia taka bardziej błyszcząca była (trochę jak ja owcza z wyglądu).

I oc najlepsze, takei ceny we Wrocławiu, myślałem że mi krzyknie z 3k minimum.
  • Odpowiedz
@KMDZ: Jak uważasz. Jeżeli sama kurtka była w atrakcyjnej cenie i ogólnie jest w porządku, to ja bym do nich napisał i zaproponował np. zwrot 10 czy 20%, a jeżeli się nie zgodzą to dopiero wtedy zwrócił. Krem do renowacji kosztuje ze 30 złotych. Ale to Twoja decyzja.
  • Odpowiedz