Mirki też na yt pojawiają wam się reklamy "inwestycji" w Orlen? Zastanawiam się jak taki scam w ogóle przechodzi przez filtry Googla.
Jakby ktoś był ciekawy jak okrada się ludzi to właśnie takimi ogłoszeniami. Sam opis jest szemrany w ciul, ale naiwnych nie brakuje. Link - wejście na własną odpowiedzialność
Zgłosiłem te scamy wielokrotnie googlowi i c---a z tym zrobili.
@MichuB: Filtr Google sprawdza czy dany podmiot zapłacił za reklamę. Sam znam osobę, która dała się nabrać na coś takiego. Oszust poinstruował ją jak wpłacić pieniądze do pewnego serwisu internetowego, który okazał się giełdą kryptowalut.
@Wookie2020: sądziłem jednak, że po paru zgłoszeniach, po których odpisali, że reklama jest usunięta, to zablokują takiego reklamującego się, ale nie. Dalej to ten sam kupujący i ten sam kraj (Cypr).
@MichuB: ten sam motyw co na fejsiku - płacą to im wyświetlają i mają wyjebkę na zgłoszenia, bo "nie naruszają zasad społeczności" czyli SCAM to norma dzisiaj w "internetowych społecznościach" ¯\(ツ)/¯
Zastanawiam się jak taki scam w ogóle przechodzi przez filtry Googla.
Jakby ktoś był ciekawy jak okrada się ludzi to właśnie takimi ogłoszeniami. Sam opis jest szemrany w ciul, ale naiwnych nie brakuje. Link - wejście na własną odpowiedzialność
Zgłosiłem te scamy wielokrotnie googlowi i c---a z tym zrobili.
#youtube #scam #oszustwo
@MichuB: Filtr Google sprawdza czy dany podmiot zapłacił za reklamę. Sam znam osobę, która dała się nabrać na coś takiego. Oszust poinstruował ją jak wpłacić pieniądze do pewnego serwisu internetowego, który okazał się giełdą kryptowalut.