Wpis z mikrobloga

Od kilku dni zacząłem nowa prace przy obróbce mobilnej w elektrowniach. Mam się uczyć od podstaw na razie obserwując to co robią operatorzy bo jak na razie obsługiwałem jedynie zwykle tokarki I frezarki cnc. Na obecnej robocie jestem z dwoma Niemcami. Mimo że są w miarę przyjaźni to są też powściągliwi chłodni wyniośli, zdystansowani i nieco pedantyczni. W sumie jak na razie to jedynie robię za tłumacza (jesteśmy w polskiej elektrowni) i obserwuję, gdybym ich nie pytał to by mi chyba nic nie mówili. Oni wszyscy tacy są, czy akurat na takich trafiłem?
#pracbaza #niemcy #cnc
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karpiniusz: Tak, 80 milionów ludzi ma dokładnie te same cechy charakteru XD

Jak wszędzie, jeden jest taki, inny taki. Jeśli miejsce pracy jest dość toksyczne to z reguły ludzie się tam dopasowują
  • Odpowiedz
  • 4
Pracuje w Niemczech na tokarkach CNC. Trzeba brać pod uwagę że ogólnie naród niemiecki jest niewykształcony i wbrew pozorom głupi. A Ci co już wysztalcenie mają, uważają się za lepszych (wśród swoich) a co za tym idzie, możesz mieć takie odczucia i przy Tobie.
Ci co mają studia, choćby najbardziej chamskie jak zarządzanie, to wciska im się na pierwszym roku kij w tylek, po skończeniu kij ten dochodzi do głowy i Ci
  • Odpowiedz