Wpis z mikrobloga

bez tych "gówniaków" jak to nazwałeś czeka nas marna przyszłość bo może się okazać, że nie będzie kto miał podtrzymywać tego całego grajdołu (no chyba, że liczysz na beżowych inżynierów).

@tumbleweed91: no i co z tego?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@ghost18: wczesniejsza część była spłacana normalnymi ratami. Ale jak zrobiłem raz większą to spłaciło mi z 16 na raz. kapitał i odestki w ratach są idiotyczne.
  • Odpowiedz
@Zaqwsxe: to z tego, że za 20 lat nie będzie Ci kto miał naprawić samochodu, wyleczyć zęba, wymienić instalacji elektrycznej czy załatać drogi. Żeby społeczeństwo mogło funkcjonować w dobrobycie potrzebni są ludzie. Rozumiem również, że Twoje podejście ogranicza się tylko do konsumowania tego, co wypracowały kolejne pokolenia zgodnie z zasadą "po mnie choćby potop".
  • Odpowiedz
@tumbleweed91: "przykład" powinien odnosić się do rzeczywistości, jeżeli brakuje mu sensu, logiki, jest wiadomo że nieprawdziwy to po co go używać w dyskusji? Chyba się domyślam..
  • Odpowiedz
@Zaqwsxe: to nie jest nielogiczne. Załóżmy, że każdy ma takie podejście jak Ty: nie mam dzieci i nie chce ich mieć, chce jedynie konsumować wszystkie dobra wypracowane przez wszystkie pokolenia przede mną. W takim scenariuszu cywilizacja, którą zbudowały poprzednie pokolenia, której jesteś beneficjentem upadnie tj. zniknie wygoda życia a jego poziom drastycznie spadnie w przypadku braku zastępowalności pokoleń.
  • Odpowiedz
Załóżmy, że każdy ma takie podejście jak Ty

@tumbleweed91: nie każdy ma takie podejście jak ja, nie zakładaj fikcji, to jest twój największy problem, zakładasz na początku fikcję a potem wymyślone konsekwencje które się staną gdy fikcja która nigdy nie stanie się prawdą stanie się prawdą. Nie będę dyskutował z twoimi wyobrażeniami. Chcę faktów
  • Odpowiedz
@Zaqwsxe: i bardzo dobrze, że nie każdy ma tak prymitywne podejście bo w innym przypadku nie wyszlibyśmy z jaskini. Starałem Ci się pokazać absurdalność Twojego poglądu na życie, ale wydaje mi się że nie jesteś w stanie tego zrozumieć.
  • Odpowiedz