Wpis z mikrobloga

@yawa: Kurcze dziwne że tak mało ,bardzo małe mieszkanie chyba. Moja kuzynka kupiła co prawda 8 lat temu ale dała na legnickiej 350tys za niecałe 60m2. A legnicka to nie centrum.
  • Odpowiedz
problem w tym że kiedy to spłacę, to sprzedaję obecne i kupuje kolejne z kolejnym kredo na pewnie 250-300k ()

@MaciejZKS: może odłóż hajs i kup drugie, a pierwsze puść w najem? Chyba, że jest na zadupiu, no to wiadomo, że lepiej sprzedać. Mnie tak moje mieszkanie, którego jeszcze nawet nie spłaciłem, spłaca siebie, a potem będzie spłacać mój drugi kredyt na dom.
  • Odpowiedz
@yawa: a ja chyba nie pochwalam. Zamiast 10 lat ciułać i oszczędzać odmawiając sobie wyjazdów wolę już teraz kredyt mieć w tyłku, powoli go spłacać i przy tym podróżować, jeździć nowym autem, leczyć się prywatnie i po prostu "żyć". Już teraz nie chce mi się wstawać rano i mnie wszystko boli a co dopiero za 10 lat... imo szkoda "młodego" życia na przejmowanie się kredytami. Zrobiliśmy z żoną jedną sporą
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ari93 dokładnie tak. Każdy ma inne podejście do życia i charakter. Ja jestem typem który zbiera powoli chomikuje. Tak już mam. Powoli spokojnie. A swoją pracę lubię wstaje do niej chętnie bo każdy dzień coś fajnego może przyniesie. Ważne żeby dobrze się czuć dobrze z tym co się robi :-)
Powodzenia wam!
  • Odpowiedz
typ co spłacił równowartość skody octavii w biedzie i się tak podniecił, że musiał na wypok screena wrzucić xD a wykopki biją brawo jak Hermaszewskiemu parodia portalu

@JanRouterTrzeci: i co w tym takiego dziwnego, że dla niektórych prawie 200k to duże pieniądze? Ogarniesz, że w społeczeństwie żyją ludzie na różnym poziomie i cieszą się z różnych rzeczy czy zbyt wiele wymagam?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@deni28s: Aktualnie tego nie planuję :D Może w niedalekiej przyszłości jak rynek szlag trafi i poleci wsio na łeb i szyje :P
  • Odpowiedz
@yawa: Gratulacje :) teraz rzeczywiście skorzystajcie trochę z życia, jeśli przez ostatnie lata jednak duży nacisk kładliście na oszczędzanie. Nie dajcie się namówić na jakieś inwestycje, nowy samochód itp., tylko właśnie podróżujcie, róbcie to, na co szkoda Wam było kasy wcześniej. A swoją drogą - podzieliłbyś się info, ile mniej więcej wynosiła rata i ile zarabialiście z partnerką biorąc ten kredyt 10 lat temu? Pytam, bo w innym wątku mnie
  • Odpowiedz
@yawa: dziękuję ( ͡° ͜ʖ ͡°) to wspaniałe uczucie spłacić kredyt dużo wcześniej, dlatego doskonale cię rozumiem. Spadł ciężar z pleców
  • Odpowiedz