Wpis z mikrobloga

Byłem dzisiaj na pogrzebie i muszę przyznać że całkiem nieźle się na nim bawiłem. Msza była krótka i w ładnym kosciele, potem byl krótki orszak pogrzebowy na cmentarz i pochowanie zmarłego. Stypa była bardzo smaczna i poza tym że kelnerka wylała na mnie zupę to 100% polecam. Całość zamknęła się dla mnie w 6 godzin od wyjścia z mieszkania do przyjścia z powrotem.

No więc mi się podobało, moja dziewczyna (której wujek był umarł) piekli się na mnie za to że nie byłem smutny i że jak w ogóle można mówić że pogrzeb był fajny. Powiedziałem jej że przecież nikt nie chcialby zeby ludzie po jego śmierci byli smutni, tylko cieszyli się wciąż życiem (stąd jest ta ankieta). Mi się pogrzeby podobają zdecydowanie bardziej niż śluby. Wcześnie się zaczynają, są szybkie i konkretne i wraca się do domu o sensownej godzinie.

#pogrzeb #smierc #slub #ankieta #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #coronavirus #programowanie #programista15k #programista25k #adhd #overthinking #osobawrazliwa
adrninistrator - Byłem dzisiaj na pogrzebie i muszę przyznać że całkiem nieźle się na...

źródło: 1000020531

Pobierz

Czy chciałxbyś żeby ludzie byli smutni po Twojej śmierci?

• Tak, byłxm smutnx po śmierci chomika i znam ból 21.9% (23)
  • Nie, niech się bawią, cieszą, żyją 78.1% (82)

Oddanych głosów: 105

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak w ogóle można mówić że pogrzeb był fajny

@adrninistrator: to ja pobije - ja mowie ze smierc jest fajna

Mi się pogrzeby podobają zdecydowanie bardziej niż śluby. Wcześnie się zaczynają, są szybkie i konkretne i wraca się do domu o sensownej godzinie

@adrninistrator: ja tam wole sluby bo jest wiecej jedzenia
  • Odpowiedz
@adrninistrator: kontrowersyjna decyzja, ale stwierdziłem że więcej na pogrzeby już nie będę chodzić - nie potrzebuję w swoim życiu takich emocjonalnych rollercoasterów, czy spotykania przy tej okazji ludzi z którymi (celowo) nie utrzymuję kontaktu - parę razy było to już mega niezręczne...jak się trafi następny pogrzeb to zgadam się tylko na stypę w małym gronie i tyle
  • Odpowiedz