Wpis z mikrobloga

Pamiętacie jak kilka lat temu w Warszawie spadł autobus z wiaduktu? Zginęła wtedy jedna osoba, a 22 zostały ranne. Sprawca wypadku dostał 7 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów. Oczywiście skuteczny jak wszystko w Polsce, dziś rano potrącił człowieka i uciekł z miejsca wypadku, może dla zachęty dostanie drugi zakaz.

31-latek w środę rano potrącił mężczyznę na rondzie Tybetu w Warszawie. Kierowca zbiegł z miejsca wypadku, ale wkrótce został zatrzymany. Okazało się, że w 2020 roku kierując autobusem spowodował tragiczny wypadek na moście Grota-Roweckiego.

Oczywiście dodatkowo naćpany

#polska #warszawa
WilecSrylec - Pamiętacie jak kilka lat temu w Warszawie spadł autobus z wiaduktu? Zgi...

źródło: 000A85442F2YOIKC-C116-F4

Pobierz
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lardor @szyp @zwrk kurde pany czytajcie wyżej, dostał 7 lat ale złożył apelację czyli nic jeszcze nie odsiedział bo sprawa w toku XD taki system sądownictwa że może po apelacji za X lat przyklepią 3 xd choć po tej akcji to nie wiem jak to będzie, nie jestem prawnikiem
  • Odpowiedz
@a__s: Tj. warunkowe zwolnienie skazanego po odbyciu, co najmniej połowy kary pozbawienia wolności pod warunkiem, że nie przekracza ono 25 lat. Złożenie takiego wniosku przez skazanego zazwyczaj w 98% spotyka się z tzw. blachą, czyli odmową sądu. Dobre sprawowanie, to pojęcie bardzo względne, które ma na celu mydlenie oczu skazanym. Największą abstrakcją jest to, że przestępcy, którzy odsiadują długie wyroki powyżej 5 czy 20 lat, mają predyspozycje do nawracania siebie
  • Odpowiedz
@Anakee

>kontrolować by nie powtórzyły swojego wyczynu.

@WilecSrylec: jak chcesz to robić?

Opaską z gps. Podobnie jak pilnuje się zakazu zbliżania. Poruszasz się za szybko i bagiety już jadą. Uprzedzając. Da się określić czy typ jedzie autobusem po trasie i postojach na przystankach
  • Odpowiedz
  • 14
@dyslexia udało mi się jego foto znaleźć. Gość zepsuł opinie mi i moim kolegą i koleżanką z branży, pamiętam jak ludzie wsiadali do mnie do autobusu i często słyszałem, hasło, że mam nadzieję iż kieorwca nie jest naćpany. Miejsce tego gościa jest w pierdlu nie na wolności
Lardor - @dyslexia udało mi się jego foto znaleźć. Gość zepsuł opinie mi i moim koleg...

źródło: temp_file4086547054295241619

Pobierz
  • Odpowiedz
kolegą i koleżanką

@Lardor: Kolegom i koleżankom*. No ale cóż, właściwie to jesteś zwykłym robolem, nie potrzebujesz matury, ani jakiejkolwiek wiedzy do takiej pracy. Zawodowi kierowcy to niemal zawsze przygłupy.
  • Odpowiedz