Wpis z mikrobloga

Czy ktoś mógłby wyjaśnić czemu rockstar zdecydował się na zrobienie remastered starej gry, która nie ma portów na PC? Kiedy w rdr2 jest w 90% zrobiona mapa z rdr1? Czy serio łatwiej i taniej jest zrobić remaster niż dodać parę misji do istniejącej już gry? Bo dialogi to chyba głównie pliki audio, to nie byłoby większych problemów z dodaniem ich do rdr2 i zrobienie rdr1 na tym silniku.
#rdr #rdr2 #gry #rockstar #pcmasterrace
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateo2111: bo o wiele prosciej i taniej jest zaplacic studiu by przeportowali dana gre na pc, przy czym dlaczego tylko port to przewazyla tez na pewno niska popularnosc rdr2
  • Odpowiedz
  • 1
@disnemar: jaka niska popularność? Wiadomo, że daleko jej do gta 5, ale nadal gra sprzedała się świetnie, i zdecydowana większość osób uważa ją za topową grę. Ja bym z przyjemnością przeszedł rdr1 na silniku z 2
  • Odpowiedz
@Tak_masz_racje @mateo2111 dla mnie RDR2 jest w topie, ale przez to jak traktowana jest przez wydawcę to tak po prostu uważam

porzucony online bez nowego contentu od ponad 3 lat, brak wersji nextgenowej, porty pierwszej części bez multiplayera

pomijam już też fakt że średnio co kilka tygodni widzę tu posty ludzi którzy odbili się od RDR2 po 2 godzinach i nie rozumieją jej fenomenu xD
  • Odpowiedz
Pewnie stwierdzili, że lepiej się skupić na online w GTA 5/6, bo RDR2 za mało im hajsu przynosił, co zrobisz.

widzę tu posty ludzi którzy odbili się od RDR2 po 2 godzinach i nie rozumieją jej fenomenu xD

@disnemar: Czyli to między innymi ja xD Dla mnie gra jest za wolna i mnie zwyczajnie nudzi, tak po prostu. Może mieć świetną fabułę, grafikę itd. itp, ale po prostu nudzi mnie
  • Odpowiedz
@mateo2111 no w sumie to taniej jest przeportować grę.

Przy dzisiejszej mocy pc to nawet emulator mogliby dać pod spodem i by działało.

A rdr1 na silniku 2 to nie jest "pare misji" tylko odtworzenie całej jedynki. Oczywiscie audio i większość mapy mają ale to nadal kupa roboty.
  • Odpowiedz