Wpis z mikrobloga

Czy u was w miastach ludzie (przede wszystkim kurierzy pokroju uber, pyszne itp.) jeżdżą na rowerach elektrycznych jak czuby? Przestałem się czuć bezpiecznie idąc po chodniku, bo ostatnio ciągle koło mnie przejeżdża idiota na elektryku. Kiedy ktoś zacznie z tym robić porządek?

#patologiazmiasta #poznan #polskiedrogi
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shoujiki: Tak, u nas też. I to nie tylko chodnika dotyczy, na DDRkach tak samo jeżdżą jak bydło. Główne problemy są dwa:
- prędkość, której nikt normalny nie spodziewa się na chodniku czy DDR,
- te gówna są prawie bezgłośne więc zwykle zauważasz go jak mija cię na gazetę.
  • Odpowiedz
@Shoujiki: W Poznaniu to nawet na ścieżce rowerowej nie możesz czuć się bezpiecznie - nie wiesz czy cię ktoś nagle z prawej nie wyprzedzi. Oczywiście milicja nic z tem zrobi. Przestańcie zamawiać żarcie to nie będą jeździć ;)
  • Odpowiedz
Kiedy ktoś zacznie z tym robić porządek?

@Shoujiki: jest jeden warunek który musi wystąpić, aby (samo)rząd zaczął coś robić - musi dojść do śmiertelnego wypadku, najlepiej medialnego, czyli jakieś rozjechane dzieci, gromada staruszek wychodzących z kościoła, cos tego typu.
  • Odpowiedz
Przestałem się czuć bezpiecznie idąc po chodniku, bo ostatnio ciągle koło mnie przejeżdża idiota na elektryku.

@Shoujiki: Tak, mnie też w-------ą. Ale nie ma co się martwić, statystycznie masz większą szansę, że trafi cię na chodniku kierowca auta niż kurier. 17 zabitych, 314 rannych na chodniku. W tym samy czasie 0 zabitych przez rowerzystów i 128 rannych (ale to nie tylko na chodniku). Więc jak widać, pomimo tego że kierowcy
dybligliniaczek - >Przestałem się czuć bezpiecznie idąc po chodniku, bo ostatnio ciąg...

źródło: Screenshot 2024-10-09 204003

Pobierz
  • Odpowiedz