Mam od 3 tygodni fleczer w zębie (odpadła mi 1/4 zęba i dentysta wypełnił mi tymczasowo ten brak fleczerem). Jak długo taki fleczer wytrzyma? W necie czytam, że fleczer zakłada się na kilka tygodni, ale ja nawet nie mam planu co z tym zębem będzie robione, a najbliższa konsultacja pod koniec października xD
@damienbudzik Kilka tygodni. Fleczer tak na raz nie powinien wypaść tylko się będzie wykruszał. Na pewno trzeba ocenić co dalej z tym robić. Czy kanałowe będzie potrzebne i jaka odbudowa. Bo jak się ząb odkrusza to już raczej się nie da zwykłym kompozytem tylko nakłady albo korony
@Raptrax: ogólnie to mam takie samo wrażenie, że to był błąd i naciąganie na hajs przez dentystę, ale nie mam wiedzy stomatologicznej, żeby to ocenić.
Szczególnie że na początku ząb Mial być leczony kanałowo, a teraz mi dentysta mówi, że chyba lepiej wstawić implant... Bo dłużej wytrzyma. Ale na razie zapisano mnie tylko na kolejną konsultację
- wyjście z grupy MŚ z patałachami typu schyłkowy Krychowiak, Bielik, Kamiński - opędzlowanie Włochów i Portugalii na Euro u21 - awans z Legią do Ligi Europy, 6 pkt w grupie
W necie czytam, że fleczer zakłada się na kilka tygodni, ale ja nawet nie mam planu co z tym zębem będzie robione, a najbliższa konsultacja pod koniec października xD
#dentysta #stomatolog #pytanie #pytaniedoeksperta #zeby #medycyna #lekarze #lekarz #doktor #pacjent #stomatologia
Na pewno trzeba ocenić co dalej z tym robić. Czy kanałowe będzie potrzebne i jaka odbudowa. Bo jak się ząb odkrusza to już raczej się nie da zwykłym kompozytem tylko nakłady albo korony
Szczególnie że na początku ząb Mial być leczony kanałowo, a teraz mi dentysta mówi, że chyba lepiej wstawić implant... Bo dłużej wytrzyma. Ale na razie zapisano mnie tylko na kolejną konsultację