Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #opony #tuning #mitsubishi
Mirasy mam pytanie. Mam Mitsu które przez producenta określony ma typowy rozmiar kół 205/60R16. Kupując to auto dostałem je z zimówkami 195/65R15 ale przez to, że auto jest obniżone te opony są za małe + wymagają już wymiany. Czy na te felgi 6x15 mogę wrzucić kapcie na przykład 205/65R15? Taka opona nie będzie za szeroka do sześciocalowej felgi? Są jakieś plusy/minusy zrobienia takiego myku?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hemo: skoro producent podawał że 205 będą git a Ty chcesz założyć 205 tylko o wyższym profilu to co szerokość felgi ma do tego?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@bArrek: Właśnie nie wiem i dlatego pytam. W teorii dla opony 205/65 przewidziana jest felga o szerokości 6,5 cala. Natomiast ta którą mam ma 6 cali - najwidoczniej opona będzie delikatnie wystawać poza felgę i chciałbym poznać ewentualne skutki takiego manewru.
  • Odpowiedz
@Hemo: szerokość nie bd problemem.

Sprawdź tylko czy producent dopuszcza taki rozmiar opon do Twojego auta a jeśli nie policz jaka różnica średnic. Obstawiam że tak czy siak o nic nie będzie haczyć ale nwm czy w razie nie daj Bóg jakiejś kolizji/wypadku nikt się nie czepia tego
bArrek - @Hemo: szerokość nie bd problemem.

Sprawdź tylko czy producent dopuszcza ta...

źródło: IMG_20241009_160021

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@wykopjestgupi: taki zestaw opon mam aktualnie i właśnie te zimowe 195/65R15 są za małe. nawet teraz na letnich 205/60R16 auto i tak smyrnie gdzieś po bruździe bo sporo poruszam się gruntowymi drogami. pacjent to Lancer VIII. prawdopodobnie będę szukał 205/65R15 na zimę
  • Odpowiedz