Pytanie do pracowników biurowych, pracujących przy komputerze. Zmienił ktoś z was ostatnio biurko na takie z możliwością regulacji wysokości, by czasem móc wstać i dać odpocząć czterem literom (Chodzi u pupę)? Można wstać, pójść kota pogłaskać itp, ale czasem jak spotkania długo trwaja to lipa, jak trzeba uczestniczyć :P
Wady, zalety tego rozwiązania? Mi się czasem wydaje, że wstałby człowiek na chwilę. Choćby spotkania były by dobrą okazją, bo nie trzeba do tego klawiatury. Zastanawiam się nad nabyciem takiego biurka za jakieś nieduże pieniądze by sprawdzić czy to jest to czego mi trzeba czy też tylko mi się wydaje.
@anonim1133: polecam, są wersję z 1 i 2 silnikami, nie wiem czy ma to znaczenie. Ale dla mnie ważne jest, żeby miało przyciski pamięci. Odechciewa mi się trzymać przycisk przez 20s, a tak to klik i jedzie gdzie trzeba.
@anonim1133 nie ma wad. Wady będą takie jak przy siedzeniu długo. Poprostu łatwiej wstać i odejść i poćwiczyć niż wstawać z krzesła. Polecam ale jak będziesz stał 8h to i tak rozjebiesz kręgosłup
Mam w domu (home office) i to jest swietna sprawa. Szczególnie na spotkaniach lubie sobie postać. Dobra rama i ciężki blat min 38mm gwarancja stabilnosci nawet w najwyzszym polozeniu.
@kolekcjoner_szekli: @Fury_Warrior Właśnie taka jest idea by mieszać. Głównie jednak siedzieć, ale czasem jak już poczuję, że tyłek ma dość - szczególnie przy spotkaniach - to klik i wstaję wygodnie.
Żadne pieniądze wydane na biurka czy klęczniki nie zastąpią zdrowych mięśni wyrobionych martwymi ciągami. Prawdziwe zdrowie, a nie uspokojone sumienie, nie ma ceny. To ciężka praca.
@krystian-laskowski1: Ćwiczenia siłowe z pewnością były by fantastycznym pomysłem, tylko czasu i wiedzy jak je wykonywać niestety brak. Nawet sumienia nie chcę uspokajać, a po prostu powalczyć z bolącym od siedzenia tyłkiem ( :
@anonim1133: mam w robocie, polowa nie uzywa, polowa uzywa i raczej zadowolona. Nei wiem jak te silniki, ale zwrocilbym uwage na stabilnosc przy podniesionym jak juz ktos wspomnial i jednak sprobowal doplacic do pamięci bo to szukanie ciut wyzej/ ciut nizej przy podnoszeniu lub obnizaniu + trzymanie guzika jest wkurzajace (ale idzie sie przyzwyczaic). Ja osobiscie dla odmiany leze sobie w lozku z laptopem
Jakby się ktoś kiedyś też zastanawiał, to ja osobiście polecam. No pełen sztos - nawet teraz piszę stojąc. Po siedzeniu całymi dniami, czasem już mam go dość i wstać sobie na chwilę to nie tylko ulga ale i przyjemność. A spotkania to w ogóle <3
Potestuję przez jakiś dłuższy czas i może kiedyś zainwestuję w szybsze, cichsze i stabilniejsze. Ale nawet takie najtańsze biurko za 300zł to sztosiwo.
Zmienił ktoś z was ostatnio biurko na takie z możliwością regulacji wysokości, by czasem móc wstać i dać odpocząć czterem literom (Chodzi u pupę)? Można wstać, pójść kota pogłaskać itp, ale czasem jak spotkania długo trwaja to lipa, jak trzeba uczestniczyć :P
Wady, zalety tego rozwiązania?
Mi się czasem wydaje, że wstałby człowiek na chwilę. Choćby spotkania były by dobrą okazją, bo nie trzeba do tego klawiatury.
Zastanawiam się nad nabyciem takiego biurka za jakieś nieduże pieniądze by sprawdzić czy to jest to czego mi trzeba czy też tylko mi się wydaje.
#programista15k #programowanie #programista25k
źródło: image
PobierzJedynie zwróć uwagę na trwałość/jakość wykonania tej konsoli do regulacji, bo u mnie to się r---------a jak dotkniesz.
Ogólnie jednak 10/10.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: za swoje zapłaciłem niecałe 600, wymieniłem blat za stówkę
140x60
Pamiętaj że najczęściej najzdrowsza pozycja to ta następna, więc mieszaj sobie stanie z siedzeniem.
Nawet sumienia nie chcę uspokajać, a po prostu powalczyć z bolącym od siedzenia tyłkiem ( :
Ja osobiscie dla odmiany leze sobie w lozku z laptopem
W łóżku mi się średnio pracuje, ale z hamaczka jak jest cieplutko no to bajka <3
Po siedzeniu całymi dniami, czasem już mam go dość i wstać sobie na chwilę to nie tylko ulga ale i przyjemność.
A spotkania to w ogóle <3
Potestuję przez jakiś dłuższy czas i może kiedyś zainwestuję w szybsze, cichsze i stabilniejsze. Ale nawet takie najtańsze biurko za 300zł to sztosiwo.