Wpis z mikrobloga

Muszę przyznać że trochę tego nie ogarniam. Przyjeżdżam do wydziału komunikacji na #mokotow w #warszawa o 11 żeby zarejestrować furę. Oczekujących osób 26, numerków nie wydaje się. Jest 5 stanowisk, do zamknięcia pracy urzędu 5 godzin.... oni naprawdę mają średnio GODZINĘ na interesanta?!
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Podstarzaly_Mandalorianin taak. Tam jest tak, ze podchodzisz do okienka, zdajesz blachy, sprawdzaja ci papiery i na karteczce pisza ile masz zaplacic za rejestracje w kasie na pietrze. Po czym tam idziesz, pobierasz kolejny numerek do kolejki do kasy a w tym czasie w okienku w ktorym zalatwiales sprawe… czekaja na ciebie az wrocisz xD
Jakby sie okazalo ze np zapomniales portfela z hajsem to by chyba czekali do 15 i fajrant
  • Odpowiedz
@zdrajczyciel: pracownicy wydelegowani do obsługi nie mają innych zadań.

@modzelem po covidzie rejestracja przez neta już nie działa, sprawdzałem na stronie (może źle) I nie znalazłem.

@nalej_mi_zupy teoretycznie wiem jak to działa, ale nigdy przy okienku nie spędziłem cholernej godziny, łącznie z wizytą "na pięterku"

@thorgoth dużo się w urzędach zmienia, pokolenie leśnych dziadów idzie wreszcie do ziemi, komputery, internet, mobywatel...
  • Odpowiedz