Aktywne Wpisy
Nie wiem co sądzić o własnym życiu. Serio.
Mam w tym roku 30 lat. Jestem w związku od prawie pięciu, mieszkamy w mieszkaniu jej matki, prawie 70 m2 w typowym PRLowskim bloku z wielkiej płyty (matka mieszka gdzie indziej, w---------a kobieta no ale trudno, teściowej się nie wybiera). Mam auto klasy D 17 letnie, ona podobnie, coś tam potrafimy odłożyć jeżeli chodzi o kasę ale mało (zarabiamy po około 5 do 5,5k na
Mam w tym roku 30 lat. Jestem w związku od prawie pięciu, mieszkamy w mieszkaniu jej matki, prawie 70 m2 w typowym PRLowskim bloku z wielkiej płyty (matka mieszka gdzie indziej, w---------a kobieta no ale trudno, teściowej się nie wybiera). Mam auto klasy D 17 letnie, ona podobnie, coś tam potrafimy odłożyć jeżeli chodzi o kasę ale mało (zarabiamy po około 5 do 5,5k na
Kasahara +325
Ważne przesłanie do początkujących czy zaczynających - NIE LĘKAJCIE SIĘ!
Jestem wieloletnim trenerem i ex-dietetykiem (w tym przypadków klinicznych); zawodnikiem trójboju. W zawodzie niedługo będzie 10 lat, grubo ponad 1000 ludzi przerobionych; prawie też 10 lat udzieliłem tu kilkudziesięciu tysięcy wpisów na temat diety, treningu, suplementacji czy dopingu.
Na ten moment, ta branża jest istnym KURIOZUM. Kuriozum, które opiera się w social mediach na straszeniu ludzi oraz tak zwanym oil snake. Typowe sloganu wlewające
Jestem wieloletnim trenerem i ex-dietetykiem (w tym przypadków klinicznych); zawodnikiem trójboju. W zawodzie niedługo będzie 10 lat, grubo ponad 1000 ludzi przerobionych; prawie też 10 lat udzieliłem tu kilkudziesięciu tysięcy wpisów na temat diety, treningu, suplementacji czy dopingu.
Na ten moment, ta branża jest istnym KURIOZUM. Kuriozum, które opiera się w social mediach na straszeniu ludzi oraz tak zwanym oil snake. Typowe sloganu wlewające
Przejście tego Black Myth Wukong zajęło mi tak 50-60h. Imo jest to najgorsza gra AAA ostatnich lat. Serio, najgorsza w stosunku jakość do cena. Kto pisze, że to GOTY ten chyba grał tylko 1 rozdział. Dla kogoś kto szuka opinii:
Wady:
- bezndziejny combat system. Największy minus tej gry, który sprawia, że cięzko się w to gra. Animacje uderzeń są bardzo długie. Występuje input delay i nie ma kolejkowania akcji. To rozwiązanie było już nawet w DS1 a tutaj ktoś nie podumał. Nie grałem do tej pory w tak prymitywną implementacje systemu walki. Bardzo nieprzyjemne i sporo k---w poleciało. Niektórzy uważają, zę taka ta gre hehe. Imo nie. Jest to bardzo złe i nie powinno się normalizować takich rozwiązan. Zaklęcia trochę ratują tą grę. Inaczej byłaby niegrywalna.
- paskudny map design. Jedyne dobre rozdziały to nr 1 i nr 5 (ten 5 to też tak naciągany). Reszta to tak jakbyście grali w #gothic #returning. Ogromne przestrzenie na których nic nie ma. Bez żadnej mapki, bez niczego. Po prostu biegacie po pustkowiu i szukacie gdzie iść. Zabijecie sobie jednego moba i tyle. Niefajne. Mnie to bardzo męczyło i jest to pierwsza gra, którą bez wcześniejszego przejścia skorzystałem z poradnika, żeby zrobić wszystkie secrety. Do tego dochodzą niewidzialne ściany xD (w grze AAA za 269zł).
- główne bossy są źle wymyślone i ich trudność polega na rakowych skillach z popsutymi hitboxami a jedyne co możesz robić to klikać "dodge" z 20 razy aż będziesz mógł załadować hita. Zero przyjemności z gry. Najgorszy jest chyba końcowy boss 2 rozdziału i końcowy boss 4 rozdziału.
- bugi, które uniemożliwiają Ci przejście gry w 100% a o których nie wiesz bez poradnika. Przykład: jak jeden boss przypadkowo nie rozwali jednej ściany to tracicie możliwość robienia sekretnych plansz. Trzeba trikiem obejść ten proceder. (mowa o dużym szczurze jak ktoś przeszedł). Niektóre bossy trzeba zabijać w odpowiedniej kolejności, bo znikają później. Zero informacji na ten temat w grze i jakiegoś powiązania fabularnego. Normalnie czułem się jakbym grał w ruski mod do gothica xD Kto robi takie gry w 2024? Totalna kpina.
- 6 rozdział to opus magnum s----------a tej gry. Zwykła fuszera gdzie nagle po dość liniowej rozgrywce dostajecie ogromną przestrzeń. Chmure na której latacie i tyle. Puste pola bez niczego. Tracicie tylko czas na szukanie bossów. Tutaj odpaliłem poradnik, bo nie chciałem już tracić czasu na to g. Inaczej krzyż na drogę i miłej zabawy.
- minibossy nieraz są podobne do siebie i nic nie macie z zabicia ich.
Plusy:
- jak interesujecie się chińską mitologią i znacie historie "journey to the west" to będziecie mieć spory fun z tej gry, bo wszystko jest całkiem nieźle odwzorowane. Nie ma woke i na siłę przemienionej historii, żeby wrzucić sami wiecie co ... Te pozytywne recenzje na steamie wynikają z tego, że to jest taki Wiedźmin dla chińczyków. Każdy zna tą "Wędrówka na zachód" stąd tak ważna jest to gra dla nich. Nie insteresuje ich wykonanie. Ja się im nie dziwię.
- Niektóre minibossy/dodatkowe bossy są ciekawe jak np skorpion, tygrys strażnik itd.
- Zakończenie jest dobrym deserem po nieudanym daniu głównym. Mowa o ostatnich walkach. Postarano się przy tym i nie ma fuszery. Szczególnie jak robicie "true ending".
- Zaklęcia, które ułatwiają przetrwanie tej gry. Nie trzeba się aż tak męczyć z tym systemem walki.
Ogólnie ogrywałem to w urlop, bo chciałem odpocząć po wakacjach i pierwszy raz czuję jakbym realnie stracił czas, aż 50-60h. Dobra gra jest jak dobry serial czy książka i potrafi zresetować człowieka. Tutaj tego nie było, głównie frustacja. Kupcie tylko jak będzie promocja, albo dodadzą patche. Ktokolwiek kto twierdzi, że to GOTY to jest odklejeńcem, albo chińczykiem. Imo ta gra na to nie zasługuje. Nie dopóki 6 rozdział jest tak rozwalony.
#gry #wukong #blackmyth #opinia #soulslike
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Star Wars Outlaws pewnie ci bardziej podejdzie xD
Komentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim: Grałeś godzinę po godzinie, mijały kolejne i męczyłeś się aż SZEŚĆDZIESIĄT zamiast przerwać po np. 15h, skoro widziałeś, że gra się nie rozkręca i będzie wygląda podobnie do samego końca? No to chyba niejako na własne życzenie zmarnowałeś te godziny, trzeba było porzucić i zacząć inny tytuł ¯\(ツ)/¯.