Aktywne Wpisy
karol-blabert +444
Lewusx +47
Najbardziej plusowany komentarz dostanie ode mnie białeczko. :)
#mikrokoksy #dieta #silownia #rozdajo #mirkokoksy #sterydy #odchudzanie
#mikrokoksy #dieta #silownia #rozdajo #mirkokoksy #sterydy #odchudzanie
Rowerowe świry, jaki łańcuszek polecacie do 9 rzędowego napędu Sora w Krossie Eskerze 2.0 co by się za szybko nie rozciągał? Na oryginalnym przejechałem 2,5 tys. km, smarowanie woskiem - taki przebieg mnie w zupełności satysfakcjonuje
Ja używałem KMC X9
@Emble: To na najtańszym złomie z Aliekspress tyle zrobisz. Co jest nie tak z łańcuchem po 2.5k? Mierzyłeś jakimś gównoprzymiarem, przyznaj się. Jeżeli tak to w spokoju zrobisz to satysfakcjonujące 2.5k na tym "zużytym" łańcuchu co już masz a kasę wydaj na porządne narzędzie.
@Emble: To go wyrzuć.
Obstawiam że do wymiany to jest tu serwis, naciąganie na koszty przy częściach eksploatacyjnych to zmora. Bardzo ciężko jest zarżnąć łańcuch w 2k a ty jeszcze twierdzisz że czasem smarujesz co już stawia cię powyżej przeciętnego rowerzysty. Szukają frajera albo są niekompetentni.
@Emble teraz przerzuciłem się z KMC x9 na SRAM PC-951 i mam na nim ze 4k km, niezbyt o niego dbałem bo jeżdżę codziennie do roboty+ trasy i smaruje tak co 300-500km oliwką.
@wujekwichura 0.5% to jest w łańcuchach 10s poziom wyrzucenia do śmieci, uważasz że chyba najpopularniejsze lańcuchy na świecie się od nowości do niczego nie nadają?
https://allegro.pl/oferta/park-tool-cc-4-przymiar-do-pomiaru-zuzycia-lancucha-profesjonalny-dokladny-16555321930
Mój case polega na tym, że mam dokladnie tego parktoola z ogłoszenia i nie wykazywal mi zużycia lancucha po 3k km nawet w 0,5%, a podczas przeglądu w autoryzowanym serwisie, majster stwierdził, że lanuch wpada już w 0,7% i do wymiany mam kasetę, bo nie wiadomo czy przyjmie nowy lancych. Byłem totalnie zaskoczony, bo sugerowałem się tym moim miernikiem, a z ciekawości dopytałem się,